Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija zaustavila sankcije protiv BiH

Vlada Srbije pomogla je BiH i Republici Srpskoj zaustavivši sankcije, koje je danas u Kijevu trebalo da usvoji Ministarski savet Energetske zajednice protiv BiH, saopštilo je srpsko Ministarstvo rudarstva i energetike.

Do 2015. 1,4 miliona obolelih od ebole

Broj zaraženih virusom ebole u Liberiji i Siera Leoneu mogao bi vrtoglavo da poraste i dosegne 1,4 miliona do januara 2015, pokazuju danas objavljene procene američkih zdravstvenih vlasti.

Najjeftinije grejanje na drva

Najveće troškove za grejanje u predstojećoj grejnoj sezoni imaće domaćinstva koja koriste lož ulje, propan butan gas i struju, dok će najjeftinije biti grejanje na drva, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije (AERS).

Na Kopaoniku 9 cm snega

Na Kopaoniku od ranih jutarnjih časova pada sneg umerenog inteziteta, a njegova visina trenutno iznosi devet centimetara.

Imamo višak mleka

Tržište mleka u Srbiji je zasićeno i ovo je prva godina posle 2009. da ponovo imamo viškove te namirnice, izjavio je generalni direktor Imleka Slobodan Petrović, istakavši da se ne očekuju problemi sa aflatoksinom.

Anita Balaž izašla iz bolnice

Nakon uspešne transplantacije srca, Anita Balaž je izašla iz bolnice, objavljeno je na fejsbuk stranici "Pomozimo Aniti Balaž".

Štrajk policije neće uticati na Paradu ponosa

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je da štrajk Nezavisnog sindikata policije neće uticati na ishod održavanja Parade ponosa, ako taj skup bude održan u nedelju, 28. septembra.

Krao đačke bicikle

Policija u Sremskoj Mitrovici je saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv dvojice Šapčana, osumnjičenih da su krali i preprodavali đačke bicikle.