Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od danas akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

Ministarstvo unutrašnjih poslova od danas do subote, 28. juna, sprovodi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", a radi pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju.

Poseban TV kanal za emitovanje prenosa Skupštine?

Poseban TV kanal na kojem bi se emitovali uživo prenosi sednica Narodne skupštine mogao bi da bude osnovan nakon što se digitalizuje televizija u Srbiji. Postoji mogućnost da skupštinski kanal bude emitovan "u drugom ili trećem multipleksu u okviru RTS-a".

Irački ekstremisti ubili 21 osobu

Irački ekstremisti ubili su 21 osobu, u sukobima koji su poslednja dva dana trajali u gradovima Rava i Ana na zapadu zemlje, saopštili su policijski izvori.

Brojne podvale u deklarisanju proizvoda u Srbiji

Stanje u deklarisanju prehrambenih proizvoda na tržištu Srbije je haotično, a trenutna zakonska regulativa otvara mogućnosti za brojne manipulacije, kazali su predstavnici potrošačkih udruženja, od kojih se neki zalažu i za donošenje posebnog zakona o deklarisanju.

Zaplenjeno pola tone kokaina u Saudijskoj Arabiji

Carinska služba zaplenila je pola tone kokaina, u gradu Džeda na zapadnoj obali Saudijske Arabije, u kojoj se trgovina drogom kažnjava smrću, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Srpsko zdravstvo najlošije u Evropi

Srpsko zdravstvo je na poslednjem 35. mestu, pokazalo je istraživanje obavljeno za potrebe Evropskog parlamenta, ocenjeno na osnovu dostupnosti, kvaliteta i brzine zdravstvenih usluga.

Više povređenih na protestu zbog "Parka mira"

Više osoba je povređeno kada je danas došlo do sukoba demonstranata i policije sa južne strane ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici na protestu održanom zbog izgradnje "Parka mira" na tom mostu, javljaju prištinski mediji.

Velika podrška peticiji o zaštiti akademske časti u Srbiji

Više od 1.800 naučnika i univerzitetskih radnika iz Srbije i inostranstva podržalo je Peticiju o zaštiti akademske časti u Srbiji, koja je prosleđena resornom ministarstvu, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, Nacionalnom savetu za naučni i tehnološki razvoj, Konferenciji univerziteta Srbije i Komisiji za sticanje naučnih zvanja.