Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Subotica: "Etnofest" u skromnom izdanju

Ovogodišnji Etnofest zbog finansijske situacije biće održan samo na jednoj lokaciji i u samo dve koncertne večeri, na kojima će nastupiti pet bendova i jedan DJ set.

Masovno hapšenje u Bosni

Širom BiH sprovodi se akcija "Pandora", u kojoj je uhapšeno više desetina osoba osumnjičenih za zloupotrebe u vezi s uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Putin na Baltik poslao borbene avione

Nekoliko aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva je angažovano na presretanju najmanje šest ruskih lovaca i jednog transportnog aviona, koji su leteli međunarodnim vazdušnim prostorom nad Baltičkim morem, dosta blizu teritorija tri baltičke države članice NATO-a.

Vlahović osuđen na 42 godine zatvora

Drugostepeno veće Suda BiH pravosnažno je danas osudilo Veselina Vlahovića zvanog "Batko" na 42 godine zatvora zbog zločina počinjenih u sarajevskim naseljima Grbavica i Vraca 1992. godine, čime mu je prvostepena kazna smanjena za tri godine.

U Njujorku ograničenje brzine 40 na sat

Posle Pariza, koji namerava da ograniči brzinu automobila na 30 km/h još jedna svetska metropola odlučila je da smanji maksimalnu dozvoljenu brzinu kretanja vozila na svojim ulicama.

Protiv poslodavaca u Agroživu inspekcija podnela prijave

Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložio je štrajkačima u Kompaniji "Agroživ" AD Žitište da omoguće nesmetan rad zaposlenima koji nisu u štrajku, a protiv poslodavca je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog neisplaćenih zarada.