Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Veljović: Smena načelnika beogradske policije u sredu

Direktor policije Milorad Veljović najavio je da će načelnik beogradske policije Stevan Bijelić biti smenjen u sredu, kada će ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, po povratku sa službenog puta, potpisati rešenje.

U Beogradu prinudna uprava?

Politička kriza u Beogradu verovatno će biti okončana privremenim merama jer Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) nemaju dogovor o kandidatu za novog predsednika Skupštine grada, pišu Večernje novosti.

Makedonija: 17 uhapšenih zbog špijunaže

Makedonska policija razotkrila je veliku špijunsku aferu, u kojoj je uhapsila 17 osoba osumnjičenih za špijunažu, ucene i iznude, a za troje još traga, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Rusi se vraćaju na Arktik

Rusija će obnoviti svoje prisustvo na Arktiku i planira da formira bazu za patroliranje plovnim putem Severnim ledenim okeanom, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Jeremić se vraća u Skupštinu Srbije

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić rekao je danas da će se po okončanju angažmana u svetskoj organizaciji vratiti u Skupštinu Srbije kao samostalni poslanik i da planira da u Beogradu osnuje institut koji bi se bavio strategijom razvoja u 21. veku.

VIDEO: 12 mrtvih u napadu na zgradu američke mornarice

U oružanom napadu u dvorištu američke Ratne mornarice u Vašingtonu danas je ubijeno 12 ljudi, rekao je šef vašingtonske policije. Prema izjavama očevidaca, naoružani napadač otvorio je vatru s četvrtog sprata zgrade, pucajući u ljude u kantini na prvom spratu zgrade.

Turski avioni oborili sirijski helikopter

Turski borbeni avioni oborili su sirijski vojni helikopter na dva kilometara unutar Turske, pošto je letelica ugrozila turski vazdušni prostor, potvrdio je danas zamenik turskog premijera Bulent Arinč.

Više od 70 odsto mladih opravdava nasilje

Vršnjačko nasilje u regionu je zabrinjavajuće jer više od 70 odsto mladih opravdava nasilje i prema vršnjacima, ali i prema ženama, izjavila je regionalna direktorka organizacije CARE za Balkan Sumka Bučan na predstavljanju izveštaja o vršnjačkom i rodnom nasilju sprovedenom u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Grčka: Suzavcem na prosvetare

Oko 7.000 nastavnika i zaposlenih u javnom sektoru okupilo se u podne ispred zgrade grčkog parlamenta u znak protesta zbog najavljenog otpuštanja u državnom sektoru.

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra krenuti u oporavak prema evru, jer će ojačati 0,1 odsto tako da će zvanični srednji kurs iznositi 114,6142 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

VTB Banka od danas u Srbiji

Ruska VTB banka saopštila je da od danas zvanično započinje svoje poslovne aktivnosti u Srbiji, kao VTB banka Beograd.

Jeremić se oprostio od UN

Bila je posebna čast predsedavati 67. zasedanjem Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) i, u ime svog naroda, predstavljati svet, izjavio je predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, u oproštajnom govoru na kraju mandata.