Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Šef MUP-a kolima udario ženu

Šef unutrašnje kontrole MUP-a Srbije Miloš Oparnica udario je službenim vozilom ženu koja je prelazila ulicu van pešačkog prelaza u beogradskom naselju Karaburma.

Roditelji umesto učenika došli u školu

Roditelji učenika prvog razreda OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu nisu poslali decu u školu jer se protive otkazu učiteljici Dobrunki Jovanović, optuženoj za prisvajanje školskog novca.

Opljačkana kuća Prvoslava Davinića

Nepoznati lopovi provalili su u kuću nekadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića u Sremčici kod Beograda i odneli ženski nakit u vrednosti od milion dinara i druge vredne stvari.

Sarajevo: Osnovana Liga pravih muškaraca

Agencije Ujedinjenih nacija predstavile su danas u Sarajevu kampanju "Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama", koja je deo globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN Ban Ki Muna. Tim povodom je osnovana "Liga pravih muškaraca".

VIDEO: Danas je svetski dan toaleta

Danas se obeležava Svetski dan toaleta sa namerom da se podigne svest o tome da širom sveta postoji mnogo ljudi koji žive u neadekvatnim higijenskim uslovima.

Gotovina poziva Srbe da se vrate u Hrvatsku

List "Kurir" objavio je intervju sa hrvatskim generalom Antom Gotovinom, datu posle oslobađajuće presude u Hagu, u kome je izjavio da proterani Srbi "treba da se vrate u Hrvatsku, jer je to njihova domovina".

Dačić: Srbija ne sme da kuka kao Kalimero

Premijer Srbije Ivica Dačić upozorio je danas da Srbija zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima ne sme da "potone u samoizolacionizam i kolektivnu paranoju".

Sutra moguća kopnena ofanziva Izraela na Gazu

Šestog dana izraelske vojne operacije "Stub odbrane" na pojas Gaze izraelski mediji javljaju da je Izrael upozorio Hamas da će pokrenuti kopnenu ofanzivu, ako ne bude prekida vatre u roku od 36 sati.

Jeremić zakazao javnu debatu u UN o Tribunalu

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić zakazao je za 10. april 2013. javnu raspravu u Generalnoj skupštini UN o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda.

Država bez novca za program besplatne vantelesne oplodnje

Poznati genetičar i vlasnik Specijalne bolnice za lečenje steriliteta SPEBO u Leskovcu Miodrag Stojković ocenio je da u Srbiji nema novca za besplatnu vantelesnu oplodnju kod bračnih parova koji prirodnim putem ne mogu da dobiju decu.