Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zrenjaninci razvijaju softver koji starima olakšava korišćenje tehnologije

Ukoliko ste odrasli u svetu pokrivenim internetom i ostalim plodovima savremenog tehnološkog razvoja, ili ste se bar rano u životu susreli sa njima, lako je da zaboravite koliko je nekima teško da se adaptiraju i iskoriste sve njihove mogućnosti. Razlozi mogu biti razni: kompleksnost postojećih rešenja, ergonomski problemi, problemi sa vidom, kognitivna ograničenja…

Ambasador Helt o studentskom performansu: Odvratna paralela sa Holokaustom

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Helt kritikovao je danas performans studenata u severnom delu Kosovske Mitrovice pod nazivom "Kosovošvic", navodeći da se položaj Srba na Kosovu ne može porediti sa stradanjima Srba i drugih naroda Balkana tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu.

Fridom haus: Prodaja Prve i O2 ojačaće uticaj SNS

Prodaja televizija Prva TV i O2 s nacionalnom frekvencijom doskorašnjem vlasniku Kopernikus tehnolodži, koji je kablovsku mrežu prethodno prodao državnoj telekomunikacionoj kompaniji Telekom Srbija, zabrinjava zbog jačanja uticaja vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), ocenila je organizacija Fridom haus.

Severna Koreja širi bazu raketa

Satelitski snimci pokazuju da je Severna Koreja znatno proširila svoju bazu raketa dugog dometa smeštenu u planinskom delu zemlje.

Predstavnici opozicije iz protesta u holu Skupštine tokom cele noći

Predstavnici više opozicionih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije zatražili su večeras da se normalizuje rad parlamenta, prestane ućutkivanje onih koji drugačije misle i prestane sa podošenjem besmislenih amandamana kojima se onemogućava rasprava u pojedinostima o predloženim zakonima važnim za građane.

Osiguranje od povreda na radu biće obavezno

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević formirao je tri radne grupe, među kojima i za izradu Nacrta zakona o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete, kojim bi po prvi po prvi put bilo uvedeno obavezno osiguranje od povreda na radu.

Klikom do liste sumnjivih lica povezanih sa terorizmom

Uprava za sprečavanje pranja novca je u saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin - Računarski sistemi", razvila pretraživač preko kojeg građani i firme mogu da provere da li su u kontaktu ili imaju poslovnu saradnju sa "sumnjivim licima" koja su povezana sa terorizmom.

U prvih deset meseci 24 krivične prijave za trgovinu ljudima

Policija je u prvih deset meseci ove godine podnela 24 krivične prijave protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u razgovoru sa generalnom direktorkom Direktorata Saveta Evrope za demokratiju Snežanom Samardžić Marković.