Pire krompir na malo drugačiji način: Kuvar tvrdi da će ovako spremljen biti najukusniji

Britanski kuvar Tom Bejtman tvrdi da smo sve vreme pire krompir spremali pogrešno, a podelio je i svoj način koji umesto kuvanja podrazumeva pečenje neoguljenog krompira u rerni.
Pire krompir na malo drugačiji način: Kuvar tvrdi da će ovako spremljen biti najukusniji
Foto: Pixabay
Nema mnogo jela koja se ne mogu odmah poboljšati dobrom porcijom pire krompira. Što je kremastije i puterastije, to bolje.
 
Iako je potrebno vrlo malo sastojaka, pravljenje savršenog pire krompira nije uvek najlakše. Ako niste oprezni, može postati gnjecav, grudvast ili bezukusan. 
Međutim, britanski kuvar Tom Bejtman tvrdi da smo ga sve vreme spremali pogrešno, a njegov način isključuje kuvanje krompira.
 
On preporučuje da krompir umesto toga pečete i ostavite koru, što će vašem jelu dati mnogo više ukusa. Ostali ključni sastojci uključuju hladni puter i mleko, prenosi Klix.ba.
Svoj recept je nazvao "najboljim ikad" zahvaljujući jednostavnosti, a evo šta vam je potrebno da ga napravite kod kuće.
 
Sastojci (za četiri osobe)
 
1 kg krompira
 
160-180 g hladnog putera isečenog na kockice
 
150 ml mleka
 
So
 
Biber
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 180°C. Posolite pleh za pečenje i na njega stavite krompir. Izbockajte ga nožem sa svih strana i pecite oko sat vremena dok ne omekša.
 
Kada je gotov krompir, stavite hladan puter u šerpu. Protisnite krompir kroz sito tako da kožica ostane.
 
Lagano mešajte smesu dok se puter ne otopi, postepeno dodajući malo mleka dok ne dobijete lepu glatku konzistenciju. Začinite po ukusu solju i biberom.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Kuvar a mater

    03.09.2025 13:06
    To je odavno poznat način pripreme pirea pečenim krompirom. Ja ipak posle pečenja oljuštim koru. Mislim da je preporučena količiny maslsca velika. Pire je ipak ssmo prilog.
  • Nina

    02.09.2025 18:45
    Ako je krompir sladak nema greške. Sve je do sorte krompira i kako je proizveden
  • Vlada

    01.09.2025 18:52
    Legatu
    Jedina suštinska razlika u odnosu na kuvanje je da se pečenjem čuvaju svi nutrijenti ,dok se oni u nekoj meri kuvanjem gube !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti