Pire krompir na malo drugačiji način: Kuvar tvrdi da će ovako spremljen biti najukusniji
Britanski kuvar Tom Bejtman tvrdi da smo sve vreme pire krompir spremali pogrešno, a podelio je i svoj način koji umesto kuvanja podrazumeva pečenje neoguljenog krompira u rerni.
Foto: Pixabay
Nema mnogo jela koja se ne mogu odmah poboljšati dobrom porcijom pire krompira. Što je kremastije i puterastije, to bolje.
Iako je potrebno vrlo malo sastojaka, pravljenje savršenog pire krompira nije uvek najlakše. Ako niste oprezni, može postati gnjecav, grudvast ili bezukusan.
Međutim, britanski kuvar Tom Bejtman tvrdi da smo ga sve vreme spremali pogrešno, a njegov način isključuje kuvanje krompira.
On preporučuje da krompir umesto toga pečete i ostavite koru, što će vašem jelu dati mnogo više ukusa. Ostali ključni sastojci uključuju hladni puter i mleko, prenosi Klix.ba.
Svoj recept je nazvao "najboljim ikad" zahvaljujući jednostavnosti, a evo šta vam je potrebno da ga napravite kod kuće.
Sastojci (za četiri osobe)
1 kg krompira
160-180 g hladnog putera isečenog na kockice
150 ml mleka
So
Biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Posolite pleh za pečenje i na njega stavite krompir. Izbockajte ga nožem sa svih strana i pecite oko sat vremena dok ne omekša.
Kada je gotov krompir, stavite hladan puter u šerpu. Protisnite krompir kroz sito tako da kožica ostane.
Lagano mešajte smesu dok se puter ne otopi, postepeno dodajući malo mleka dok ne dobijete lepu glatku konzistenciju. Začinite po ukusu solju i biberom.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom
10.11.2025.•
0
Ako niste preterani ljubitelj džigerice, što pileće, što svinjske, to se možda promeni uz ovaj recept. Tajna je u kariju.
Savršen dodatak ručku: Hrskavi pečeni krompir iz rerne sa belim lukom i parmezanom
09.11.2025.•
0
Krompir je nezaobilazna namirnica u gotovo svakoj kuhinji, a uz pravi recept može postati pravo malo remek-delo.
Ukusan dodatak doručku ili večeri: Jednostavna pašteta od gljiva
09.11.2025.•
0
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za paštetu od gljiva, koja se lako sprema i savršena je kao namaz za hleb, tost ili krekere.
Cimet rolnice: Kako ih pripremiti?
08.11.2025.•
0
Cimet rolnice su recept kome se uvek rado vraćamo dolaskom prvih hladnih i kišovitih jesenjih dana.
Recept dana: Pečene tortilje sa sirom i povrćem
07.11.2025.•
0
Ako razmišljate o ručku ili večeri, evo jednog predloga.
Predlog za ručak ili večeru: Zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom
06.11.2025.•
3
Danas vam donosimo jedan ukusni recept za zapečeni karfiol sa mesom, sirom i pavlakom - savršen za porodični ručak ili večeru.
Sočan i ukusan: Banana hleb sa čokoladom i rumom
05.11.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočan banana hleb sa čokoladom i rumom - savršen spoj mirisa, ukusa i teksture.
Stari dobri klasik: Čokoladne kocke sa rumom i keksom
04.11.2025.•
0
Ovo je tip kolača koji uvek nestane prvi sa stola.
Predlog za ručak: Lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima
03.11.2025.•
0
Ako ste u potrazi za ukusnim jelom koje će oduševiti celu porodicu, lazanje sa mlevenom ćuretinom i šampinjonima su pravi izbor.
Za jesenji dan: Karamel-jabuka late
02.11.2025.•
0
Kafa koja miriše na pečene jabuke i karamelizovani šećer, savršena je za početak novembarskog dana ili jesenje popodne.
Da se prezalogaji: Slani mafini
31.10.2025.•
0
Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.
Ukus i miris detinjstva: Šufnudle sa makom
29.10.2025.•
5
Nekada je jednostavno i najbolje - šufnudle su primer za to.
Zeleni detoks smuti: Pogledajte šta vam je sve potrebno
28.10.2025.•
0
Kombinacija zelenog povrća i voća koja pomaže u detoksikaciji organizma i daje energiju, pogledajte kako ga možete spremiti.
Neće ni mrvica ostati: Čokoladni kolač sa makom, bananama i malo ruma
27.10.2025.•
1
Ako ste ikada tražili kolač koji spaja bogatstvo čokolade, jedinstvenu teksturu maka i prirodnu slatkoću zrelih banana - ovo je pravi recept za vas.
Predlog za ručak: Limun‑rikota pasta
26.10.2025.•
0
Recept je jednostavan, brzo se sprema, a efektan je izgledom i ukusom.
Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane
25.10.2025.•
0
Lagani, kremasti potaž od karfiola i praziluka pravo je rešenje kada želite nešto hranljivo, brzo i ukusno, a da nije ni od brokolija ni od bundeve.
Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta
24.10.2025.•
0
Palačinske od svežeg sira, poznate kao sirniki, savršen su brzi doručak ili desert kada želite nešto slatko.
Lagano osveženje: Krem od mandarina
23.10.2025.•
0
Sezona je mandarina, pa vam danas donosimo recept za krem od mandarina.
Predlog za večeru: Ukusan namaz od tunjevine
22.10.2025.•
1
Ukoliko razmišljate šta biste mogli da prezalogajite, imamo jedan predlog. U pitanju je namaz od tunjevine.
Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom
22.10.2025.•
0
Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.
Potaž od brokolija: Kako pripremiti?
21.10.2025.•
0
Potaž od brokolija je lagano i hranljivo jelo koje se priprema brzo i jednostavno, a pogodno je kao predjelo ili večera.
Komentari 5
Kuvar a mater
Nina
Vlada
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar