"Kalt" u junu u Beogradskoj areni

Grupa "Kalt" (The Cult) održaće koncert 4. juna u Beogradskoj areni, najavljeno je danas iz Arene.

Grupa "Kalt" (The Cult) održaće koncert 4. juna u Beogradskoj areni, najavljeno je danas iz Arene.

Mada pod sadašnjim imenom postoji od 1984. godine, ovaj britanski sastav je osnovao 1981. Ian Estberi kao gotik-rok bend "Southern Death Cult”, nazvavši ga po indijanskom plemenu, koje je u 14. i 15. veku naseljavalo deltu Misisipija.

Grupa je dobila sledbenike u rodnoj Britaniji polovinom osamdesetih sa singlom "She Sells Sanctuary", da bi se na američko tržište kasnije probili sa pesmom "Love Removal Machine". Prvi album "Dreamtime" objavili su na jesen 1984, a sledeći "Love", objavljen godinu dana kasnije, dolazi do četvrte pozicije na muzičkim listama u Velikoj Britaniji.

Njihovo treće, po mnogima najžešće i najteže, izdanje - "Electric" osvojilo je veliki broj fanova u Americi, međutim, česte svađe i tenzije među članovima dovele su do toga da se sastav grupe više puta menjao, a bend je nekoliko puta pravio pauze. Godine 2007. Estberi sa gitaristom Bilijem Dafijem, basistom Krisom Vajsom i bubnjarom Džonom Tempestom formira novu verziju "Kalta" i objavljuju album "Born Into This".

Koncert u Beogradskoj areni 4. juna biće treći nastup ovog benda u Srbiji, a ulaznice po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara od danas su u prodaji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.