"Stripovi koje smo voleli" izdavački poduhvat

Izdavač 2011. godine je, prema oceni žirija 56. beogradskog Međunarodnog sajma knjiga, "Fabrika knjiga" iz Beograda "koja već godinama odoleva pozivima tržišta i ne odustaje od svoje prepoznatljive izdavačke politike".

Izdavač 2011. godine je, prema oceni žirija 56. beogradskog Međunarodnog sajma knjiga, "Fabrika knjiga" iz Beograda "koja već godinama odoleva pozivima tržišta i ne odustaje od svoje prepoznatljive izdavačke politike".

Žiri koji je radio u sastavu: filozof Ivan Milenković (predsednik), urednica kulturnog programa Narodne biblioteke Srbije Svetlana Gavrilović, kritičarka Tijana Spasić, dizajner Lazar Bodroža i književnik Nenad Milošević, uzeo je u obzir celokupnu izdavačku produkciju na srpskom jeziku izloženu na ovogodišnjem Sajmu.

Za izdavački poduhvat proglasili su knjigu "Stripovi koje smo voleli", izdavača "Omnibus", koju su priredili Živojin Tamburić, Zdravko Zupan i Zoran Stefanović. U kategoriji dečije knjige nagrađen je "Rusvaj" Igora Kolarova u izdanju "Booklanda", koji je, kako je rečeno, "nadasve maštovit i govori o prijateljstvima, putovanjima, pisanju knjiga". Specijalno priznanje žiri je dodelio knjizi "Povijest gej i lezbijskog života i kulture", izdavačke kuće "Red boks", koja je objavljena u saradnji sa zagrebačkim izdavačem "Sandorf".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.