Otvoren obnovljeni Boljšoj teatar

Boljšoj teatar u Moskvi ponovo je u petak otvoren posle potpune rekonstrukcije u koju je uloženo 700 miliona dolara kako bi to zdanje povratilo svoj nekadašnji sjaj iz 19. veka.
Boljšoj teatar u Moskvi ponovo je u petak otvoren posle potpune rekonstrukcije u koju je uloženo 700 miliona dolara kako bi to zdanje povratilo svoj nekadašnji sjaj iz 19. veka.

Renoviranje je trajalo šest godina, a cilj je bio da velelepno zdanje povrati svu dekoraciju koja se nalazila na zgradi, a čiji delovi su bili uklonjeni u vreme komunističkih vlasti. Teatar je takođe dobio najsavremenije opremljenu pozornicu, a napravljena je još jedna podzemna dvorana.

Glavna dvorana renoviranog Boljšoj teatra ima 1.743 mesta. U rekonstrukciju dvorane uloženo je mnogo truda jer su zidovi bili praktično istrulili, pa je bilo potrebno postavljati nove osnove.

  • Filip

    29.10.2011 08:58
    Taman!
    Taman da se ne srusi a da ja ne stignem da ga posetim!
  • 28.10.2011 18:22
    Fantastično!

    U ogromnoj Rusiji ogroman i teatar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.