Četvrta nagrada za "Krugove"

Film Srdana Golubovića "Krugovi" dobio je nagradu za najbolji film prema oceni žirija publike na Internacionalnom filmskom festivalu u Bariju.
Film Srdana Golubovića "Krugovi" dobio je nagradu za najbolji film prema oceni žirija publike na Internacionalnom filmskom festivalu u Bariju.

To je četvrti međunarodni festival na kome je prikazano Golubovićevo ostvarenje i ujedno četvrta nagrada. Prethodno je nagrađen na festivalima Sandens i u Berlinu i Sofiji.

"Krugovi" su dobili nagradu "International Prize Bif & st of the public to the best film", koju je dodelio žiri publike od 50 članova. Žiriju je predsedavao producent Ulrih Felsberg, koji je producirao filmove Vima Vendersa i Kena Louča.

U konkurenciji "International Panorama" festivala, koji se završava sutra, bilo je 12 filmova iz celog sveta.

"Krugovi" su savremena priča o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama. Tri paralelne priče teku u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju, prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

U glumačkom ansamblu su Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Hristina Popović, Vuk Kostić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.