Ruska voditeljka: Povoljni vremenski uslovi za bombardovanje u Siriji

Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu "Rosija 24" obavestila je danas gledaoce da će vremenske prilike u Siriji, gde ruska vojska bombarduje položaj Islamske države, u oktobru biti "idealne za vazdušne udare".
Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu "Rosija 24" obavestila je danas gledaoce da će vremenske prilike u Siriji, gde ruska vojska bombarduje položaj Islamske države, u oktobru biti "idealne za vazdušne udare".

Stojeći ispred slike vojnog aviona i naslova "Vremenski uslovi za letenje", voditeljka je ozbiljnog lica iznela analizu savršenih uslova za bombardovanje, prenela je agencija AFP.

Slaba oblačnost "neće otežati letenje i neće uticati na funkcionisanje sistema za nišanjenje", rekla je ona gledaocima.

"Stručnjaci ukazuju da je vreme početka vazdušne kampanje u Siriji veoma dobro odabrano", rekla je voditeljka vremenske prognoze, prebacujući sa jedne vremenske karte na drugu, kao i na fotografije ruskog Ministarstva odbrane sa mesta udara u Siriji.

Kanal "Rosija 24" je i u četvrtak, nakon prvih udara ruskih aviona u Siriji, prognozirao sunčano vreme i stabilne meteorološke uslove.

Isti televizijski kanal je u aprilu prošle godine, nakon što su proruske snage u Donjeckoj republici proglasile nezavisnost od Ukrajine, objavio vremensku prognozu u kojoj je voditeljka upozorila na oblake iznad istočne Ukrajine i na "vetar koji nosi promene".

  • 10.10.2015 07:00
    Budala!
  • Lucija

    06.10.2015 06:23
    Ruska novinarka
    I VRLI I CENJENI NOVINAR, GORAN MILIC, je na zagrebackoj televiziji davao vremenske prognoze za bombaraovanje Srbije, 1999. I zeleo je avionima uspesan let. A godinama je ziveo u Beogradu, lepe pare zaradjivao na beogradskoj televiziji. A ODRASTAO U BOGATOJ KOMUNISTICKOJ PORODICI, OTAC MU JE BIO AMBASADOR JUGOSLAVIJE, u raznim zemljama sveta. Proputovao je zemljinu kuglu, sve o nasem trosku. Bio je ozenjen Srpkinjom, Beogradjankom, sa kojom ima i dete. Pa sto se onda cuditi ruskoj novinarki, ona samo voli svoju zemlju, svoju vojsku i avione. I Donald Tramp potpuno podrzava Vladimira Putina.
  • Spark

    06.10.2015 06:16
    Braca
    Mongoli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.