Spremna pomoć za Srbe na Svetom Martinu, uragan Hose nova opasnost

Pomoć za Srbe na Svetom Martinu, ostrvu koje je pogođeno uraganom "Irma", upakovana je za brod koji polazi u nedelju u 17 sati, rekao je za RTS Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martiniku.
Nova opasnost preti od uragana "Hose".
 
Milinković je RTS-u rekao da je nabavljeno ono što se moglo nabaviti od namirnica, vode i hrane za decu koja se nalaze na Svetom Martinu. Brod će obići i ostrvo Sveti Vartolomej.
 
Kaže da je među onima kojima je pomoć potrebna i dete od tri meseca i da bi ta porodica želela da se vrati u Srbiju. Međutim, sve je zatvoreno dok ne prođe sledeći uragan i niko nema dozvolu da izađe sa ostrva.
 
Zoran Milinković navodi da će se videti sa srpskim državljanima i da se nada da će onda imati više informacija o njima.
 
Na ostrvu Sveti Martin ima hiljade ljudi sa decom i oni čekaju neki transport, međutim, toga nema, kaže Milinković. Aerodrom je blokiran zbog nevremena.
 
Inače, vetar je počeo da duva na Gvadalupi koja se nalazi na oko 300 kilometara od Svetog Martina i Svetog Vartolomeja.
 
Milinković dodaje da je nevreme počelo i da uragan "Hose" nije promenio trasu kao što se očekivalo. U međuvremenu je Francuska meteorološka služba izdala najviše upozorenje za ostrva Sveti Martin i Sveti Vartolomej.
 
Upozoreno je na "opasnu nepogodu izuzetnog intenziteta", s vetrovima koji bi mogli dostići jačinu od 120 kilometara na sat, uz obilne kiše i visoke talase.
 
U Atlanskom okeanu, uragan "Hose" je za sada četvrta kategorija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.