U Grčkoj štrajk protiv privatizacije

U Grčkoj, na poziv Generalne konfederacije rada, štrajkuju zaposleni u svim državnim preduzećima i organizacijama koje Vlada planira da privatizuje.

U Grčkoj, na poziv Generalne konfederacije rada, štrajkuju zaposleni u svim državnim preduzećima i organizacijama koje Vlada planira da privatizuje.

U štrajku učestvuju zaposleni u bankama, državnim bolnicama, državnom penzijskom osiguravajućem fondu IKA, nacionalnoj elektroprivredi, telekomu, vodovodima u Atini i Solunu, a ne radi ni lokalna administracija. Štrajku su odlučili da se priključe sudije i advokati, ali i grčki radio i televizija, koji su takođe "kandidati" za privatizaciju. Vozovi neće saobraćati, a lučki radnici su već istakli parolu da se pristaništa u zemlji ne prodaju.

Sindikati protestuju protiv vladinih programa o ubrzanoj prodaji državnog vlasništva u ukupnom iznosu od 50 milijardi evra koje Grčka treba da sakupi do 2015. godine na zahtev kreditora iz EU, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Sindikati su upozorili da će kulminacija štrajka biti 15. juna kada se očekuje da štrajkači parališu celu zemlju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.