Preminuo muškarac koji se zapalio ispred suda na Menhetnu

Muškarac koji se zapalio ispred krivičnog suda na Menhetnu, gde je u toku suđenje bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, umro je u bolnici, saopštila je njujorška policija.
Preminuo muškarac koji se zapalio ispred suda na Menhetnu
Foto: Pixabay
Prema navodima američkih medija, reč je o mlađem muškarcu Maksvelu Azarelu, koji se polio zapaljivom tečnošću u parku Kolekt Pond, preko puta zgrade suda.
 
Njega je hitna pomoć prevezla u jedinicu za opekotine u kritičnom stanju, a kasnije je u bolnici konstatovana njegova smrt, saopštila je policija Njujorka.
Četiri policajca i jedan sudski službenik zadobili su lakše povrede prilikom gašenja požara, navela je vatrogasna služba.
Azarelo je stigao u Njujork sa Floride pre nekoliko dana, a njegova porodica nije bila upoznata da je otputovao, rekla je policija.
 
Neposredno pre nego što se polio benzinom i zapalio, Azarelo je bacio gomilu brošura u vazduh.
 
Policija je saopštila da nema indicija da je Azarelo izveo incident sa bilo kakvom namerom da cilja na Trampove pristalice ili demonstrante protiv njega i da nije imao nikakve namere, osim da promoviše teorije zavere koje je opisivao u pamfletima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet