Ranjeno još 15 policajaca u Belfastu

Tokom nereda protestanata i katolika drugu noć za redom u Belfastu, ranjeno je 15 policajaca Severne Irske, čime je ukupan broj povređenih pripadnika policije porastao na 62.

Tokom nereda protestanata i katolika drugu noć za redom u Belfastu, ranjeno je 15 policajaca Severne Irske, čime je ukupan broj povređenih pripadnika policije porastao na 62.

Policija je koristila vodene topove i gumene metke tokom nereda koji su izbili u nedelju kada su lojalisti iz protestantske zajednice pokušali da spreče marš katolika koji se zalažu za pripajanje Irskoj.

Prvog dana nereda ranjeno je 47 policajaca.

Lojalisti i republikanci su se obe noći okupili u severnom delu grada odakle su zapaljivim bombama, ciglama, kamenjem i pirotehnikom zasipali policajce, podsetio je AFP.

  • Anarchy in the UK

    04.09.2012 16:08
    podrška Ircima
    Kada se ocepi Škotska i Vels, okupatori iz Engleske više neće imati uticaj u tom delu porobljene Irske. Zato i pokušavaju na sve načine da zadrže Škotsku i Vels u sastavu "Velike Britanije" koja ništa drugo nego Velika Engleska, kao što su obe Jugoslavije bile Velika Srbija.

  • Titov pionir

    04.09.2012 12:57
    Živelo ostrvsko bratstvo i jedinstvo
    Englezi uvek imaju velike mečke da zaigraju pred tuđom rupom, a ona koja zaigra kod njih, uvek nekako mala. Mame im ga genetsko inženjerijske!!!
  • 04.09.2012 12:43
    Sloboda za Irce! Treba protestvovati ispred engleske ambasade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet