EU od sutra zabranjuje uvoz robe s Krima

Savet Evropske unije odlučio je da zabrani uvoz robe sa Krima u EU, rekao je ruskim novinarima šef diplomatije Litvanije, Linas Linkjavičjus.

Savet Evropske unije odlučio je da zabrani uvoz robe sa Krima u EU, rekao je ruskim novinarima šef diplomatije Litvanije, Linas Linkjavičjus.

Kako je navedeno u saopštenju Saveta EU o Ukrajini, Unija je zabranila uvoz krimske robe od 25. juna. Savet EU je takođe zabranio evropskim kompanijama da pružaju usluge osiguranja prevoza tereta sa Krima.

- Zauzeli smo principijelan stav da ne bude uvoza proizvoda sa teritorije Krima u EU - rekao je Linkjavičjus, odgovarajući na pitanje o strategiji nepriznavanja ulaska Krima u sastav Rusije, koje je razmatrano na današnjem sastanku ministara inostranih poslova EU.

Kako je ranije javio Itar tas, savet EU je imao u planu da 23. juna "razmotri strategiju nepriznavanja priključenja Krima Rusiji". Odluka o uvođenju ekonomskih sankcija EU Rusiji može da bude doneta samo na samitu Unije na nivou šefova država i vlada. Sledeći samit će biti održan 26. i 27. juna.


  • 24.06.2014 05:03
    Лука Лабан
    Ал гудру са Косова не дирате!!!
  • MikiMile

    23.06.2014 16:30
    A hoće li EU uvoziti robu iz Rusije, he, he he.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet