Policajci okrenuli leđa gradonačelniku Njujorka

Policajci u Njujorku oglušili su se o poziv da ne održe protest na sahrani svog poginulog kolege, namerno okrenuvši leđa dok je gradonačelnik Bil de Blasio odavao počast ubijenom policajcu.

Policajci u Njujorku oglušili su se o poziv da ne održe protest na sahrani svog poginulog kolege, namerno okrenuvši leđa dok je gradonačelnik Bil de Blasio odavao počast ubijenom policajcu.

Uprkos pozivu komesara njujorške policije Bila Bretona da ne protestuju protiv gradonačelnika, na desetine policajaca u grupi od oko hiljadu okrenulo je leđa velikim ekranima preko kojih je prenošeno obraćanje gradonačelnika unutar kapele u Bruklinu.

Policajac Venđijan Liu (32) ubijen je iz vatrenog oružja, 20. decembra, zajedno sa svojim partnerom Rafaelom Ramosom (40), dok su sedeli u patrolnim kolima u Bruklinu. Ubistvo policajaca u po bela dana šokiralo je najveći grad u Americi, a pripadnici snaga reda su se u gnevu okrenuli protiv de Blasija zbog podrške koju je dao demonstrantima, u njihovim zahtevima za reformu policije.

Optuženi za ubistva Lija i Ramosa, Ismail Brinsli, najavio je na društvenim mrežama da namerava da napadne policajce kao osvetu za smrt dva nenaoružana Afroamerikanca koje su počinili pripadnici policije. Njujorški policajci posebno su bili gnevni zbog komentara gradonačelnika da savetuje svog sina da bude posebno oprezan u blizini policije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet