VIDEO: Pomoćnik direktora KC Niš smenjen uživo u emisiji zbog stavova

Nakon što je Saša Živić, pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra, izneo svoje lične stavove i kritikovao situaciju u zdravstvu u jutarnjem programu Niške televizije, direktor ovog centra Zoran Radovanović je u toku iste emisije najavio njegovu smenu.

Nakon što je Saša Živić, pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra, izneo svoje lične stavove i kritikovao situaciju u zdravstvu u jutarnjem programu Niške televizije, direktor ovog centra Zoran Radovanović je u toku iste emisije najavio njegovu smenu.

U toku gostovanja u jutarnjem programu, dr Živić je rekao da Zakon o javnim nabavkama koči nabavku novih aparata, da je jedni način da se nešto nabavi u zdravstvenim ustanova kroz donacije, te da je u KC Niš prošle godine zaposleno samo tri lekara i da postoji nedostatak kadrova.

Pred završetak emisije u program se uživo uključio Živićev šef, demantovao njegove navode i najavio da će na mestu pomoćnika biti još petnaest minuta.

"Ovakve izjave koje su neprimerene, a provučene kroz lični stav. Ne može neko da to iznosi kao lični stav, a da bude deo uprave nekog sistema. Može da da lični stav, ako podnese ostavku", rekao je Radovanović u demantima, navodeći da je smena usledila zbog narušavanja ugleda Kliničkog centra Niš.

Živić navodi da je nakon ovog gostovanja samoinicijativno podneo ostavku na ovu funkciju jer "ne želi da zbog njegovog mišljenja bilo ko snosi posledice", ali je papir za njegovu smenu već bio potpisan.

Iz niškog Kliničkog centra je u petak saopšteno da Saša Živić nije više pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš.

Inače, Saša Živić je pre nekoliko dana kritikovao srpsko zdravstvo i u kolumni objavljenoj u listu Danas, potpisujući se kao profesor Medicinskog fakulteta. On ističe da sve što je napisao u kolumni i rekao tokom gostovanja na Niškoj televiziji, nije radio zbog nekog ličnog interesa, već da je to učinio jer "ne želi da njegovi studenti sa Medicinskog fakulteta odlaze u Nemačku".

  • Vlaški Jovan

    02.03.2015 09:45
    Već godina poznajem prof. Živića,delimo istu sudbinu,ali nažalost što to trpe pacijenti, a za nas dvojicu ili to je najmanji problem!
  • Andrija Šrek

    01.03.2015 19:40
    ...
    Podrška kolegi Saši Živiću.
  • 01.03.2015 13:21
    Bolesni nemaju sta da traze u ovoj drzavi. Ne vodite racuna o zdravlju pa sada mi treba da vas nosimo na grbaci. Treba ukinuti bolnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija