Sertić: Smena loših direktora što pre

Ministar privrede Željko Sertić najavio je hitnu smenu svih direktora i zastupnika kapitala koji su restrukturiranje iskoristili za lične privilegije.
Ministar privrede Željko Sertić najavio je hitnu smenu svih direktora i zastupnika kapitala koji su restrukturiranje iskoristili za lične privilegije.

On je za "Blic" rekao da, posle sastanka sa MMF-om i povlačenja predloga Ministarstva da se za 25 firmi u restrukturiranju produži rok i da se u naredne dve godine zaštite od sudske naplate, nema nesuglasica sa premijerom Aleksandrom Vučićem, jer su svi besni na direktore koji su u restrukturiranju kupovali vreme za lične privilegije.

"Svi smo besni zbog dosadašnjeg vođenja privatizacije, ponašanja rukovodstava tih preduzeća, ali i agencija", izjavio je ministar privrede. On je dodao da je na spisku za za smenjivanje sada 10 direktora i 27 zastupnika kapitala, ali da je tendencija da se čišćenje nastavi .

Ministar je objasnio da nije iznenađen time što je premijer Aleksandar Vučić na sastanku sa MMF-om u sredu povukao predlog Ministarstva o produžnju roka za 25 firmi. Rok, u kome su zaštićene odlukom Ustavnog suda ističe 31. maja.

Sertić je podsetio da su promene počele od Agencije za privatizaciju. "Tamo smo promenili direktora, sproveli novu sistematizaciju i smanjili plate velikom broju zaposlenih. Smenjujemo i direktore i zastupnike kapitala. A u razgovorima sa sindikatima objašnjavamo i njima koliko su ih mnogi lagali za poslovanje zarad sopstvenih interesa", rekao je ministar privrede.

Ministar je podsetio je da na privatizaciju trenutno čeka 526 preduzeća, a da će do 1. jula biti rešena situacija za njih 338.
  • Novosađanin

    11.05.2015 16:29
    nevinašce
    A da li i gospodin ministar ima čiste ruke i obraze?
  • Lovac Luka

    08.05.2015 16:33
    ogledalo
    Kakva glava takvi repovi.Doveli ste nove direktore a ko ih kontrolise.Sada odjednom bes i nezadovoljstvo,opet vam je neko drugi kriv.NE gospodo,KRIVICA JE SAMO VASA.Pustili ste ih da rade sta hoce,lagali radnike pa mozda i vas,vi lagali gradjane.Sada opet nova garnitura,bez kontrole pa u krug...Meni sve lici da ste svi svesno ucestvovali u propasti a vreme ce pokazati sa kojim ciljem i u cijem interesu.
  • Fredi

    08.05.2015 12:25
    Ocigledno da direktori nisu radili dobro, odugovlacilo se sa procesom privatizacije radi licne koristi. Mora da se ozbiljno da se radi na restrukturiranju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija