Osoblje fakulteta masovno kralo bojlere, televizore i kompjutere

Komisije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koje su oformljene na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije utvrdile su da su zaposleni na ovom fakultetu godinama odnosili fakultetsku imovinu - bojlere, orman sa policom i maskom za lavabo, kasetu sa točkićima, vitrinu sa čivilukom i vratima, televizore, kompjutere...
Komisije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koje su oformljene na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije utvrdile su da su zaposleni na ovom fakultetu godinama odnosili fakultetsku imovinu - bojlere, orman sa policom i maskom za lavabo, kasetu sa točkićima, vitrinu sa čivilukom i vratima, televizore, kompjutere...

Prema rečima bivšeg radnika fakulteta Slobodana Đorđevića nešto od imovine je vraćeno, jedan deo je nadoknađen, a komisija je za pojedine stvari navela da su bačene (bojler, "nokia" telefon), jer su se u međuvremenu pokvarile.

"Javašluk traje godina unazad. Dok sam radio na fakultetu, lično sam 2001. godine video kada jedan profesor odnosi kući laptop, televizor, štampač... A verujte, tada ta imovina uopšte nije bila jeftina. A i da jeste ona je kupljena parama fakulteta", naveo je Đorđević.

On ističe da je dao dokaze Agenciji za borbu protiv korupcije za otuđivanje fakultetske imovine i da je ona naložila da se uradi popis.

"Svaki Institut u okviru Poljoprivrednog fakulteta je dobio komisiju koja je radila na popisu imovine. Utvrđeno je da nedostaje tušta i tma stvari. Međutim, imena nisu pominjana jer, navodno, nisu hteli da izlože sramoti zaposlene. Pojedina imovina je nadoknađena. Ali se postavlja pitanje da li je plaćen iznos koliko je prilikom nabavke vredela neka stvar ili je isplaćena sadašnja vrednost", navodi Đorđević.

On navodi da izveštaj o popisu koji je urađen na fakultetu profesori nisu hteli da potpišu, jer je u toj komisiji nedostajalo dva člana. Uprkos tome, kontrola je utvrdila da, recimo, iz Instituta za prehrambrenu tehnologiju između ostalog nedostaju multipraktik, konferencijska stolica, vaga, fotelja, ručni frižider, sudopera.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo odnet je aparat za kafu, okrugli trosed "Bingo", protočni bojler...

Bez komentara dekana Redakcija Alo je pozvala Poljoprivredni fakultet i od dekana dr Milice Petrović zatražila objašnjenje u vezi sa imovinom. Do zaključenja aktuelnog broja, redakciji nije stigao nikakav odgovor na pitanja.

  • Profesor

    26.06.2015 08:09
    Ja sam to kupio
    Lap-top je kupljen od para sa MOG projekta (ja sam projekat osmislio, napisao, konkurisao, dobio pare i moraću da ga odradim). Dekan tj Fakultet se samo POTPISAO (kao pravno lice) i uzeo 50% od celog projekta kao proviziju za svoje troškove. U kancelariji koju delim sa kolegom je nemoguće raditi jer dolazi 100 studenata, sastanci, dogovori, telefoni i svi Profesori svoj posao rade kući. Zar bi trebalo da ostavim lap-top na poslu i da radim na dečijem računaru? Ja nosim lap-top svugde sa sobom (i na posao i na put i kuči), to je moja kancelarija jer sam Profesor 24sata. Kad dođe izbor za zvanje NIKO me neće pitati gde sam radio već da pokažem REZULTATE. Ako ih nema onda ćaoooo.
  • 26.06.2015 05:36
    Bivši radnik mora da je portir, je ne zna da lap top i služi da bi se nosio, a ne stajao ceo svoj vek na stolu. Univerzitetski radnici ne rade samo kad sede u kancelariji. Naprotiv! Krađa je jedno, ali zatucanost nešto sasvim drugo...
  • 26.06.2015 05:22
    Šta ćeš, svoji smo
    Niko ne ukrade kako Srbin krade.
    U stvari, osoblje je htelo samo da malo bolje sačuva tu imovinu. A najbolje je - kod sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija