U sredu je Dan žalosti, nepoznanica šta će biti u Guči

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je danas medijske kuće da se "striktno pridržavaju obaveza o obeležavanju dana žalosti, koje su jasno definisane zakonskim odredbama".
Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je danas medijske kuće da se "striktno pridržavaju obaveza o obeležavanju dana žalosti, koje su jasno definisane zakonskim odredbama".

U znak sećanja na stradanja i progon Srba u operaciji "Oluja" 5. avgust proglašen je za dan žalosti u Srbiji.

Mediji su dužni da svoje programske šeme detaljno prilagode danu žalosti, uključujući i emisije namenjene inostranstvu, kao i da emituju prikladnu muziku i emisije, umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, navodi se u saopštenju. Na naslovnim stranama dnevnih novina koje treba da budu isključivo u crnoj i beloj boji, što važi i za fotografije, potrebno je objaviti i odluku o proglašenju dana žalosti i njegovom obeležavanju.

U skladu sa Zakonom, obavezu da prilagode svoje programe imaju i sve ustanove kulture.

Tradicionlni Sabor trubača u Guči počeo je danas i trajaće do 9. avgusta. Za sada nema informacije o tome da li će na Saboru biti tišina tokom trećeg dana održavanja ove manifestacije na kojoj se očekuje više od pola miliona gostiju.

  • Bratislav

    04.08.2015 14:07
    Sramota!
    Sramota od ovakvih ruznih komentara. Hvala Bogu pa se neko najzad setio da proglasi Dan žalosti. Kome sad smeta? Onima kojima bi smetalo i da nije proglašen... I još neki ovde pljuju po izbegloj braći. Nisu se svi nakrali, najviše ima sirotinje. Hvala Bogu pa je zajedljivih mnogo manje od normalnih ljudi. Ono što brine je da se na ovom portalu objavljuju samo negativni komentari. Sramota!
  • Azilant

    03.08.2015 17:56
    Idiotizam...a onih dana blokade na auto-putu da im ti ljudi ne dodju u Beograd nego su ih sve gurali u Vojvodinu!
  • Nebojša

    03.08.2015 16:30
    Svaki dan u Srbiji
    je dan žalosti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija