"Lastin" autobus s turistima iz Srbije potpuno izgoreo kod Kolašina

"Lastin", koji je iz Budve išao za Beograd, sinoć oko ponoći je u potpunosti izgoreo u kanjonu Morače u Crnoj Gori kod Kolašina.
"Lastin", koji je iz Budve išao za Beograd, sinoć oko ponoći je u potpunosti izgoreo u kanjonu Morače u Crnoj Gori kod Kolašina. Niko od putnika nije stradao, ali su neki od njih ostali bez ptrljaga i dokumenata koje je plamen progutao.

Autobus je izgoreo oko 22 sata, neposredno pošto je izašao iz jednog od tunela.

"Sedeo sam napred i primetio sam da se upalila neka lampica na kontrolnoj tabli. Vozač je zaustavio autobus pored puta i izašao da pogleda šta se dešava. Samo 20-ak sekundi kasnije utrčao je na zadnja vrata i povikao ljudima da napuste autobus jer se zapalio motor - priča za "Blic" Stefan Milivojević jedan od putnika.

Autobus je nakon toga planuo u roku od pet minuta.

"Nisam uspeo da spasim sve stvari, kao i ostali putnici, sve je izgorelo. Niko nije povređen ali psihički smo jako loše", dodao je Goran Lazić, jedan od 58 putnika koji su bili u autobusu, kojeg su prema njegovim rečima  nazvali "junakom autobusa", jer je prvi primetio da nešto nije u redu.

On je istakao da je dim brzo ispunio autobus jer je autobus već goreo u vožnji. "Sada sedimo u nekom restoranu i čekamo da po nas dođe drugi autobus iz Podgorice", kazao je Lazić.

Putnici su, potom, raspoređivani po autobusima koji su išli ka Beogradu, po pet-šest, u zavisnosti od toga koliko je bilo slobodnih mesta.

  • l.

    05.08.2015 13:00
    Davno sam prestao da koristim usluge domacih autobuskih prevoznika .
  • nsnn

    05.08.2015 10:58
    @pera
    da li si ikad gledao gasenje kamiona/autobusa ? motor od vise hiljada kubika koji je ogroman, sa po 10/15 l ulja u njemu, 400-600l dizela, 60 stolica od materijala i sundjera, 12m autobusa unutra oblozenog tkaninom i plastikom, kilometri plasticnih kablova, 7 guma, ... i ti ces to sa PP aparatom ugasiti ? on moze ako se zapali neka instalacija u kabini i sl., ako krene motor da gori natopljen uljem i gorivom zaboravi i 20 PP aparata
  • Kokili sa Instituta

    05.08.2015 10:50
    Dr Lucic je olicenje nesposobnog i podobnog Nogovodioca.
    Sramota da jedan takav vodi Institut.
    Ni Hirosima nije zlato alu voli da putuje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija