Bivši vojni policajac osuđen na 18 godina zbog silovanja

Viši sud u Beogradu osudio je na 18 godina zatvora bivšeg vojnog policajca Dejana Gojkovića (35) iz Bele Crkve zbog tri silovanja i pet pokušaja silovanja na Mostarskoj petlji u Beogradu između 2010. i 2013. godine.

Viši sud u Beogradu osudio je na 18 godina zatvora bivšeg vojnog policajca Dejana Gojkovića (35) iz Bele Crkve, zbog tri silovanja i pet pokušaja silovanja na Mostarskoj petlji u Beogradu između 2010. i 2013. godine.

Gojković i tužilaštvo, koje je tražilo kaznu od 20 godina zatvora, imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu.

Na suđenju je pročitan nalaz veštaka neuropsihijatara da je Gojković dela počinio svesno u stanju uračunljivosti.

Suđenje Gojkoviću je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnosti žrtava. On je tokom suđenja negirao da je napadao i silovao žene kod Mostarske petlje. Uhapšen je krajem novembra 2013. kada ga je iz zasede privela inspektorka Trećeg odeljenja beogradske policije Biljana Petrov.

Napadi su počeli 2010, a poslednji put 2013. godine, nekoliko dana pošto je pokušao da siluje jednu devojku kod Mostarske petlje (22). Mete su mu bile žene svih starosnih dobi, pa čak i dve maloletnice. Žrtve je sačekivao u večernjim satima na autobuskim stanicama na Mostaru, odakle ih je pratio do stepeniššta koja vode ka mostu Gazela. Prilazio im je s leđa, obarao ih na zemlju, a potom silovao.

Pomoću DNK tragova koji su pronađeni na odeći jedne žrtve, identifikovan je Gojković. Oženjen je i otac dvoje dece.

  • EvoOvako

    22.10.2015 16:32
    ....
    U rudnik! U rudnik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.