U Skupštini i danas burno, Radulović udaljen na 20 dana

U Skupštini Srbije tokom celog dana vodila se burna rasprava i javljanje po povredi Poslovnika, a predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću od 20 dana, zato što, kako je navela, ne poštuje parlament.
Pošto mu je izrekla meru udaljenja, Gojković je Raduloviću rekla da pazi kako se ponaša i kazala: "Imamo dole i zdravstvenu službu". Ona mu je prvo oduzela reč, a pošto je on ostao da stoji ćuteći i stavljajući prst preko usta izrekla mu je i meru udaljenja. 
 
Posle toga, Maja Gojković je rekla da je potrošeno vreme za raspravu po amandmanima koje imaju i ovlašćeni predlagači i poslanici, na šta je opozicija negodovala, jer je, kako piše u elektronskoj evidenciji parlamenta, za raspravu ostalo još 255 minuta od ukupno 600 minuta. Gojković je zatražila evidenciju od stručnih službi, a potom je rasprava nastavljena.
 
Poslanica Nove stranke Marinika Tepić je donela novinarima u skupštinski hol odštampan papir sa evidencije e-parlamenta u kome prema podacima od 13.50 piše da je preostalo vreme za raspravu 255 minuta. Ona je kazala da je to što se u skupštini dogadja i na koji način se vodi sednica skandal.
 
Poslanici vladajuće većine tvrde da opozicija ne zna Poslovnik i da ga non-stop krši, da narušavaju dostojanstvo parlamenta kao i "da ne umeju da računaju" i "da se prave da ne znaju koliko imaju vremena za raspravu".
 
Radulović kritikovao medije
 
Saša Radulović ponovo je kritikovao medije jer, kako je rekao, nisu preneli ništa o amandmanima kojima se traže besplatni udžbenici za učenike. On je na konferenciji za novinare na kojoj su bili skupštinski izveštači Bete, Foneta, Tanjuga i Politike rekao da je o amandmanima Dosta je bilo izveštavala jedino televizija N1.
 
Kako je naveo, medije interesuje samo cirkus iz parlamenta, a ne i predlog DJB o besplatnim udžbenicima za koje oni smatraju da u budžetu ima novca, jer to košta manje od tri miliona evra, odnosno manje od cena jarbola ili fontane.
 
DJB je na predlog zakona podneo oko 400 amandmana, a mnogi su istovetni i njima se traže besplatni udžbenici za učenike, besplatan prevoz i najviše 20 učenika po odeljenju i 15-oro dece po vaspitaču u predškolskoj ustanovi.
  • Mile

    27.09.2017 21:46
    Jad i beda
    Bahato ,nekulturno,histericno ,primitivno i ne znam kako da se nazove ponasanje Maje Gojkovic,potpuno je srozalo ionako nizak nivo skupstinskog rada.Osoba koja je ojadila gradjane Novog Sada,ima obraza da prebacuje opozicionim poslanicima da trose narodne pare.Ko o cemu....
  • avav

    27.09.2017 20:22
    avav
    zena sa dijagnozom...ko li je sada proganja zna li se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija