Izlila se Južna Morava kod Đunisa, poplavljen put

Saobraćaj na državnom putu Kruševac - Đunis - Deligrad obustavljen je jutros jer se u naselju Đunis izlila Južna Morava, saopšteno je iz Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.
Prema podacima te službe, vodostaj Južne Morave kod Mojsinja jutros je bio 33 centimetra viši nego sinoć, i dostigao je 464 centimetra, a na snazi je ponovo vanredna odbrana od poplava.
 
"Domaćinstva i ljudi na tom području za sada nisu ugroženi", naveo je načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.
 
Na terenu su, dodao je, saobraćajna policija, vatrogasci.
 
Vodovod dostavlja pijaću vodu, JKP po potrebi tehničku vodu za životinje, a teren obilaze i predstavnici Elektrodistribucije, komunalnih službi te zdravstvenih i veterinarskih službi.
 
Na području Kruševca aktivna su klizišta u Ribaru, Zdravinju, Maloj Reci, Velikoj Kruševici, u Cerovi je došlo do odrona, a zbog najavljenih većih snežnih padavina na terenu su ekipe zimske službe. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.