Beograd: Umro policajac u kojeg je pucao pljačkaš

Policajac Slobodan Cvetić (41), koji je pogođen metkom u glavu prilikom pljačke banke u beogradskom naselju Karaburma, umro je rano jutros u Kliničkom centru Srbije.

Policajac Slobodan Cvetić (41), koji je pogođen metkom u glavu prilikom pljačke banke u beogradskom naselju Karaburma, umro je rano jutros u Kliničkom centru Srbije.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović je rekao da je policajac umro u 2.30 sati. Bio je otac dvoje dece.

U pljački banke prošlog četvrtka, ranjeni su još jedan policajac, jedan od bandita, kao i jedan građanin koji je prijavio pljačku. Njihovo stanje je stabilno i njihovi životi nisu u opasnosti. Policija je ubrzo nakon pucnjave uhapsila i drugog razbojnika.

Podsetimo, dvojica pljačkaša u banku su upala u momentu kada je unutra bilo troje klijenata i uz pretnju pištoljem od službenika zatražili novac. U tom momentu reagovao je građanin Bojan Gajić, koji je primetio da pored zgrade banke prolazi policijski automobil. Izleteo je i pozvao policajce, a zatim su sva trojica ušli unutra. U nameri da osujete pljačkaše, nasrnuli su na njih, izvukli ih ispred na ulicu. Tada je jedan od pljačkaša pucao policajcima u glavu, dok je Gajić ranjen u vrat.

Bandit Igor Kahvedžić (24) koji je pucao u policajce ima krivični dosije od 2003 zbog krađa, oduzimanja vozila, razbojništava. Ukupno 26 krivičnih dela za osam godina kriminalne karijere. Izricana mu je najpre kao maloletniku mera pojačanog nadzora, a zatim tri uslovne kazne. Kahvedžić u zatvoru nije proveo ni jedan jedini dan.

  • Djordje

    26.10.2011 07:59
    Ništa se neće promeniti bez uvođenja sistema: Hapšenje, suđenje za pola sata, izvršenje presude najkasnije za 15 minuta posle suđenja. A za određena krivična dela metak u čelo bez suđenja. Iako bih ja više voleo da takve prvo daju meni na jedno sat jedan.
  • strašno

    25.10.2011 16:10
    Na žalost nije prejaka optužba ako kažem da ga je ubilo srpsko reformisano pravosuđe koje nije sposobno da iza rešetaka stavi nekog ko skupi toliki broj krivičnih prijava. Kada protiv nekog imate krivičnu prijavu, to znači da je policija uradila svoj posao, ali sudovi nisu. Sudije će naravno reći kako ih štiti imunitet, nezavisnost i ko zna šta još. Ko zna koliko ovakvih potencijalnih ubica šeta gradoovima Srbije. Zato treba ispitati koje su to sudije i tužioci koje ovog razbojnika nisu poslale na vreme u zatvor i njih poslati na biro da traže posao.
  • 25.10.2011 14:41
    Pravna država i još pravedniji zakoni!
    Eto nam pravna države i dobrih zakona. Za 8 godina 26 krivičnih djela, a ni dana u zatvoru!!!!!!

    Sada bih ga trebalo doživotno osuditi.
    Samo mislim i kada bi ga osudili opet bi se neko našao da piše grafite PRAVDA ZA KAHVEZIĆA!

    Za ovog Kahvezića nije smrtna kazna, to bi mu bilo pomilovanje, nego treba kazna od 20 godina u tamnici, a samo da izlazi napolje na torture i batinjanja. Posle toga smrta kazna. Da malo propati i da vidi oseti kaznu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija