DS traži "predizbornog" kandidata

Poznavaoci političke scene kažu da je među demokratama "otvoren konkurs" na kojem se traži novi predizborni adut.

Poznavaoci političke scene kažu da je među demokratama "otvoren konkurs" na kojem se traži novi predizborni adut.

Blic piše da kandidata ima mnogo, ali da svaki ima više minusa nego pluseva. Demokrate na ovim izborima više ne mogu da računaju da će ih ka pobedi povući Boris Tadić, jer je suviše dugo korišćen za te svrhe.

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas ni po koju cenu ne želi da bude kandidat za premijera i da žrtvuje uspešnu karijeru gradonačelnika na, za vladajuću stranku, visoko rizičnim izborima, navodi ovaj list. Đilas je nedavno izjavio da mesto gradonačelnika ne bi menjao ni za jednu funkciju, kao i da ne planira da ga zameni premijerskom pozicijom. Izvor Blica iz DS kaže da je Đilasova odluka konačna, kao i da je raznim kanalima to poručio i predsedniku Tadiću.

- Demokrate nemaju boljeg kandidata od Đilasa. On je prepoznatljiv u javnosti, iza sebe ima dobre rezultate i sposoban je da napravi kampanju. Do sada se mnogo igralo na harizmu Tadića, ali istorija ne igra na samo jednu kartu - kaže analitičar Dejan Vuk Stanković. On smatra da onaj ko odluči da se kandiduje za tu poziciju ne treba da bude ličnost poput sadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića.

Spekuliše se da bi DS za prvog čoveka vlade mogao da kandiduje sada Bojana Pajtića. Međutim, analitičari smatraju da neko ko ima pozitivan imdžu u Vojvodini ne može dobro da prođe u ostatku Srbije. Takođe, njegovi odnosi sa Tadićem su davno poljuljani, a posebno posle različitih stavova o zakonu o javnoj svojini. Sledeći na listi je Dragan Šutanovac, dovoljno je prepoznatljiv, ali mu ne idu "na ruku" njegova usmerenja prema NATO, pa bi zato dobri kandidati bili Božidar Đelić ili Goran Pitić.

Međutim, moguće je da DS proceni da se ide bez kandidata u predizbornoj kampanji. Jer, Đelića su već postavili na premijersko mesto 2004. godine pa od toga na kraju nije bilo ništa, premijer je postao Koštunica, a u sledećoj kampanji išlo se bez istaknutog kandidata.

  • Iga

    31.10.2011 08:21
    To niko normalan nebi prihvatio u ovom trenutku. Kada se zna da ovo stranka nema vise sta da trazi na Srpskoj politickoj sceni.
  • 25

    31.10.2011 07:29
    Jedina dva coveka u DS-u a koji su u potpunosti totalna suprotnost svih ostalih vlastodrzaca iz ove stranke su JESIC I DJILAS.Ne znam sta oni rade sa ovim unistiteljima srpskog naroda.Jasno mi je zasto ne mogu da nadju coveka u svojim redovima kojeg bi predstavili kao nesto dobro za ovu drzavu jer oni te ljude nemaju.Samo mi nije jasno da su ova dva coveka clanovi DS-a.
    Zao mi je sto ce i JESIC i DJILAS propasti zajedno sa DS-om.Kada bismo mogli da glasamo za ljude a ne stranke ja verujem da bi njih dvojica imali velike uloge u vodjenju drzave.
  • @Lokalni triciklista - @Lokal

    31.10.2011 07:27
    Ili mozda?
    Ako ste vec krenuli sa Drazinim unucicima kud odoste na mutnu vodu? Sto ne nastaviste sa mutnim radnjama: Javne nabavke; poslovne programe milionske vrednosti (u Eurima) sa onom Beogradskom firmom, sa Slovencima...koji ne rade i koji nikad nece proraditi; granicne prelaze i druge lopovluke; istrebljivanje strucnih kadrova (bilo da ih oterase u penziju, bilo da im podelise otkaze, bilo da su se neki sami pokupili i otisli) i totalno urusavanje kadrovske osposobljenosti; forsiranje nepismenih i polupismenih strucnjaka i majstora; skolovanje u trajanju od tri meseca ili kupljene diplome; organizaciono rasulo i beznadje; naruseni medjuljudski odnosi; ugradjena savremena i skupa oprema ne radi, prikljucivanje novih zgrada u grejnoj sezoni a celo leto laduju i onda kazu da su spremni za pocetak grejne sezone... Mozda bi slika bila kompletnija da ste s na njima zadrzali. Ovako se ima utisak da Vi njih ne volite, a oni su samo jadni i bedni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija