Hiljadu sindikalaca šetalo Beogradom

Oko 1.000 ljudi, radnika, članova Samostalnog sindikata i Ujedinjenog građanskog sindikata "Nezavisnost" okupili su se tačno u 12h na Trgu Nikole Pašića kako bi iskazali svoj protest povodom dana rada.
Oko 1.000 ljudi, radnika, članova Samostalnog sindikata i Ujedinjenog građanskog sindikata "Nezavisnost" okupili su se tačno u 12h na Trgu Nikole Pašića kako bi iskazali svoj protest povodom dana rada.

Okupljenima se obratio Saša Torlaković, ispred samostalnog sindikata.

- Prvi maj je samo naš praznik, ali mi danas nemamo šta da slavimo pošto smo veoma razočarani, izgleda da je bolji život tamo u izvornim kampanjama. Opet se najavljuje stezanje kaiša, opet mi treba da podnesemo sav teret promena, a ja sad javno pitam vlast - Šta da štedimo kada smo na ivici egzistencije? 800.000 ljudi je nezaposleno u Srbiji, 100.000 ne dobija redovnu platu. Prvi maj nije prvi april, poručujem vlasti ne šalite se sa radnicima - rekao je Torlaković.

Skupu su se pridružili i radnici Fiata i oružari iz Kragujevca, Nezavisni sindikat policije iz Smedereva, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalne zaštite Srbije i članovi drugih sindikata. Oni su nosili plakate sa natpisima: "Ko tebe štednjom, ti njega štrajkom!", "Narod nije rob, revolucija jedina solucija", "Radnici opet skupi i lenji?! Zar opet robovi?!"...

Radnici su potom na Slaviji položili vence kod spomenika Dimitrija Tucovića, velikog borca za prava radnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija