Dogovoreni novi oblici saradnje Vojvodine i Lombardije

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić dogovorio je danas sa predsednikom regije Lombardija, Robertom Maronijem nove oblike saradnje Vojvodine i te italijanske regije.
Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić dogovorio je danas sa predsednikom regije Lombardija, Robertom Maronijem nove oblike saradnje Vojvodine i te italijanske regije.

"Dogovorili smo se da ćemo sarađivati u oblasti malih i srednjih preduzeća, u oblasti razvoja industrije i razmene tehnologija", rekao je Pajtgić posle sastanka. On je naveo i da je "saradnja izvesna i u oblasti obrazovanja, zdravstva" dodavši da će biti uspostavljena i univerzitetska saradnja.

Pajtić je dodao i da "već imamo saradnju koja se ostvaruje između Instituta u Sremskoj Kamenici sa njihovim prestižnim zdravstvenim institucijama". "Ubuduće ćemo kroz ovu saradnju razvijati kapacitete da privučemo investitore iz Lombardije. Već imamo poznate investitore iz Lombardije u pokrajini, a koji su prepoznati kao pouzdani i koji upošljavaju veliki broj ljudi", rekao je on.

Maroni je rekao da je region Lombardija izradio prvi nacrt Sporazuma o saradnji sa Vojvodinom, izražavajući očekivanje da će on biti potpisan u najskorijem roku, nakon završetka svih potrebnih procedura.

Pajtić je juče u Italiji na Svetskoj izložbi Milano EXPO 2015, otvorio manifestaciju "Dan Vojvodine".

  • v

    10.06.2015 05:42
    a kako nije lakrdija kad sarađujemo sa šumskom?
  • 09.06.2015 21:04
    lol kakva lakrdija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina