Zrenjanin: Lagao da je izgubio pasoš koji mu je zapravo Nemačka oduzela

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je S.G. (42) iz tog grada jer je, lažući da je izgubio pasoš, doveo u zabludu službenike ambasade Srbije u Mađarskoj da mu izdaju putni list, iako mu je pasoš prethodno oduzela nemačka policija.
U saopštenju zrenjaninskog tužilaštva navodi se da je protiv S.G. sudu podnet optužni predlog zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza.
 
On je prema optužnici, 24. novembra 2015. ambasadi Srbije u Budimpešti, kao stranka u upravnom postupku dao lažan iskaz jer je službenicima rekao je izgubio pasoš, iako mu je pasoš 26. avgusta 2015. godine privremeno oduzela nemačka policija, kako bi ga sprečila da napusti teritoriju te zemlje.
 
Na osnovu njegovog iskaza službenici ambasade Srbije izdali su mu putni list, a on je sa njim istog dana prešao granicu pri povratku iz Mađarske u Srbiju.
  • Limanac

    05.06.2017 15:27
    Srbija se ne nalazi u Šengen zoni i još uvek može da prođe priča "Nisam, majke mi". Uostalom, mađari su ga opušteno pustili da izađe sa privremenom putnom ispravom, što znači da je i taj sistem pun rupa. Verovatno je u sistemu samo ime, prezime i broj pasoša. Mađar je uneo broj pasoša, video da nije na poternici i pustio ga.
  • Nemačka

    05.06.2017 14:56
    Nemac ga je uneo u kompjuter i ušao je u sve granične i pasoške kontrole. Samo u Srbiji ima laganja koja prolaaze ali samo u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina