Bečej: Budžet opštine 1.4 milijarde

Skupština opštine Bečej usvojila je budžet opštine za narednu godinu.
Bečej: Budžet opštine 1.4 milijarde
Foto: 021.rs

Iako su odbornici opozicionog pokreta "Samo lokalno" (nekadašnji “Dosta je bilo”) kritikovali predlog odluke, budžet je usvojen glasovima skupštinske većine.

Tako će budžet opštine Bečej u 2018. godini iznositi 1.437.658.000 dinara od čega su sopstvena sredstva 975.482.000 dinara, iz drugih izvora 32.322.000, sredstva od viših nivoa vlasti 194.854.000, a iznos prenetih sredstava je 235.000.000 dinara.

Pored budžeta, kako prenosi portal webinfo.rs, Skupština je usvojila i kadrovski plan za narednu godinu. Ovim planom predviđeno je zapošljavanje na neodređeno vreme 15 osoba od čega 2 pripravnika, 1 internog revizora i 12 drugih službenika i nameštenika. Pored toga, biće angažovana i 4 radnika sa visokom stručnom spremom i 1 sa višom za okončanje postupka ozakonjenja, u skladu sa instrukcijom Ministarstva za građevinarstvo.

Ovo je pretposlednje zasedanje bečejske skupštine u ovoj godini budući da je sledeća sednica zakazana za sutra kada će se raspravljati o izmenama Plana detaljne regulacije, lokalnom akcionom planu za mlade, kao i davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih preduzeća Toplana, Komunalac i Vodokanal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina