Zrenjanin: Blizanci zlostavljali devojčicu

Zlostavljanje na društvenim mrežama, pretnje smrću i fizički napadi samo su deo torture koju je preživela desetogodišnja Isidora iz Zrenjanina od svojih vršnjaka iz odeljenja, a pored nje, iz škole su se ispisale još dve devojčice.
Kako kaže za Blic, sve je počelo od bezazlenih dečjih čarki, na koje učiteljica Snežana Stanišić nije reagovala, što je rezultiralo ogromnim posledicama.
 
- Devojčica S. F. i njen brat blizanac zlostavljali su moje dete fizički i psihički. Devojčica je oformila grupu na Vajberu pod nazivom "Mrzimo Isidoru Ž", u kojoj ju je nazvala budalom i pretila da će je naterati da igra Plavog kita (samoubilačka igra) sve dok ne umre. Prijavili smo to direktorki škole, a ona školskom policajcu - objašnjava za Blic Isidorina mama Snežana Živanović, čija je ćerka do pre mesec dana pohađala Osnovnu školu "Vuk Karadžić".
 
Nasilje na Vajberu, prema rečima zabrinute mama, preraslo je u fizičko.
 
- Ubrzo nakon toga, na malom odmoru četvorica dečaka tukla su jednog učenika, kada se jedan od tih koji su tukli izdvojio iz grupe, zaleteo se i iz sve snage udario moje dete u stomak i izbio joj vazduh iz pluća. Pretučeni dečak i Isidora su sve prijavili učiteljici, ali ona nije ni obavestila roditelje - priča dalje Snežana.
 
Zabrinuti Isidorini roditelji želeli su da vide mamu i tatu blizanaca i tražili su od škole da im organizuje susret da bi uspeli da reše problem nastao među decom.
 
- Direktorka me je posavetovala "da se manem svog majčinstva" i nisu organizovali susret. Tražili smo pomoć od Tima za borbu protiv nasilja u okviru škole, tuču smo prijavili policiji, a Isidora je dobila od školskog psihologa opravdanje da dve nedelje ne pohađa nastavu jer se bojala da će je neko povrediti - ističe mama zlostavljane devojčice.
 
Inspekcija: Škola minimalizovala problem
 
Predstavnici pokrajinske prosvetne inspekcije još početkom decembra prošle godine utvrdili su da su se roditelj I. Ž. povodom svojih predstavki i žalbi vrlo često susretali s nerazumevanjem i minimalizovanjem problema od nadležnih u školi. Inspekcija je utvrdila da škola nije primenila sva raspoloživa sredstva da se reši konfliktna situacija u odeljenju. Ukazano je na to da je odeljenski starešina u isto vreme i član tima za zaštitu, te da je izlagao svoje subjetivno mišljenje, misleći da će moći sam da reši situaciju u odeljenju. Inspektori su takođe uočili da se u školi ne primenjuje model zaštitne mreže. Inspekcija je školi naložila da sprovede ukupno 10 mera kako bi se otklonila nezakonitost u radu. Krajem februara ove godine školu su obišli i predstavnici Školske uprave, koji su rukovodiocima dali savete.
 
Na sajtu škole u trenutku izbijanja afere s nasiljem osvanulo je obaveštenje u kom piše da se škola nije oglašavala dok su uvrede bile upućivane samo odraslima, ali da ne dozvoljavaju vređanje đaka škole. Navedeno je da deca ne treba da se uznemiravaju povodom toga.
  • Neko iz mase

    30.03.2018 14:49
    Replika na Krdo
    Krdo ,a da li ste vi mozda bili il kojim slucajem prisustvovali ? Mi ovde vidimo i cinjenice i dokumenta ovog slucaja koja su objavljena .
  • Krdo

    26.03.2018 14:41
    Svi prethodni komentatori tačno znaju šta se desilo. Bili su prisutni tamo i sve videli svojim očima. Olako osuđivati nekog je takođe prekršaj, jer može da bude uvod u linč, osvetu i druge nemile događaje, koji ne doprinose rešenju problema.
  • Marko

    26.03.2018 14:03
    Pa to su vam ti prosvetari koji znaju samo da se uzdižu, a pedagogija i znanje NULA. Odma otkaz i direktorki i učiteljici i idemo dalje, je l' hoćeš ili nećeš da radiš svoj posao? Ne umeš? Ćao. Pa da vidiš kako će početi novi da razmišljaju. Ali ništa od toga, Srbija je ovo, zemlja ološa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina