Subotica: Slab odaziv za vakcinu protiv gripa

U ambulantama Doma zdravlja vakcinacija se sprovodi od 6. oktobra, a do sada je podeljeno 2.760 doza, što je za 700 manje, u odnosu na isti period prošle godine.
U ambulantama Doma zdravlja vakcinacija se sprovodi od 6. oktobra, a do sada je podeljeno 2.760 doza, što je za 700 manje, u odnosu na isti period prošle godine.

Iako je epidemiološka situacija stabilna, vakcinisanje se preporučuje svim hroničnim bolesnicima i starijima od 65 godina, poručuju u Domu zdravlja.

Sugrađani sa kojima smo razgovarali u ambulanti broj sedam, odbijaju da prihvate vakcinu kao meru prevencije gripa. Dok jedni imaju negativna iskustva, drugi smatraju da im vakcina nije potrebna. Vakcina je aktivna zaštita protiv infekcije virusom gripa.

Svake godine taj virus je nešto drugačiji zbog takozvane mutacije virusa, pa se vakcina izrađuje za svaku sezonu posebno.U ambulantama Opšte medicine Doma zdravlja, vakcinacija se vrši od 6. oktobra. Od ukupno 4.000 doza, koje su dostavljene subotičkom Domu zdravlja, podeljeno je tek 2760.

U rizičnu grupu spadaju pacijenti sa hroničnim bolestima, metaboličkim bolestima, odnosno pacijenti sa dijabetesom, plućnim, srčanim, neurološkim i imunološkim oboljenjima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina