Obavezna vegetacija na krovovima novih zgrada u Francuskoj

Svi krovovi novih zgrada u trgovinskim zonama u Francuskoj moraju odsada da bar delimično budu pod vegetacijom.
Svi krovovi novih zgrada u trgovinskim zonama u Francuskoj moraju odsada da bar delimično budu pod vegetacijom.

Novi zakon koji je juče usvojen u francuskom Parlamentu obavezuje sve protagoniste novih projekata da postave zelenilo na krovove novih zgrada.

Toga su pošteđene jedino zgrade na čijim krovovima su postavljena postrojenja za proizvodnju obnovljive energije, na primer, pomoću sunca ili vetra.

Francuski ekolozili su se zalgali da zakon važi za sve nove građevine, ali se on za sada ipak odnosi samo na zgrade koje se nalaze u komercijalnim zonama.

Zelenilo na krovu je veoma korisno jer biljke apsorbuju višak vode koja se sliva tokom obilnih padavina, s jedne strane, dok s druge strane, vegetacija smanjuje količinu ugljen dioksioda u vazduhu.

  • 21.03.2015 10:30
    @Sklad - sa prirodom
    Ne kaskamo mi za svetom, mi smo se zabetonirali u 13. vek bez želje da mrdnemo.
  • sklad

    21.03.2015 07:16
    sa prirodom
    Koliko kaskamo za svetom, vidi se po gomili betona u planu Beograda na vodi. Ipak, stuka se buni, mozda ce nesto promeniti.
  • Vlada

    21.03.2015 06:51
    ...
    Permakultura, tj. održiva poljoprivreda...
    https://www.youtube.com/watch?v=3riW_yiCN5E

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.