Stigla je nova boja - Minion žuta

Poznati američki institut za boje, Panton, predstavio je novu boju - Minion žutu.
Poznati američki institut za boje, Panton, predstavio je novu boju - Minion žutu.

Kao što i samo ime govori inspiraciju za boju pronašli su u malim žutim stvorenjima iz popularnog crtaća "Despicable Me", a uskoro ćemo imati prilike da vidimo i njihov samostalni spin-off koji bi uskoro trebalod a se pojavi u bioskopima.

Inače, ovo je prva nova boja koju je Panton predstavio u poslednje tri godine i dodaju da su do boje došli u saradnji s animatorima Illuminationa koji stoje iza crtanog filma.

"Boja je kontekstualna i trenutno postoji potražnja za bojama koje su žive i podižu raspoloženje. Ovo posebno važi za žute, a uzmemo li svetsku popularnost Minionsa bilo je prirodno nazvati boju prema likovima i to prvi put u našoj istoriji", rekla je potpredsednica Pantona Lori Presman.

Na ideju za partnerstvo došao je Farel Vilijams koji je zaslužan i za "Happy", veliki hit u vezi sa crtanim filmom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.