Daje penziju onome ko ga usvoji

Penzionerski život ume da bude težak, a ako starost provodite sami, a pritom ste još bolesni, onda to zna da bude pravi pakao.

Penzionerski život ume da bude težak, a ako starost provodite sami, a pritom ste još bolesni, onda to zna da bude pravi pakao.

O ovome govori jedan neobičan oglas koji je nedavno osvanuo u jednim lokalnim kineskim novinama, gde penzioner nudi svoju penziju porodici koja ga prihvati i usvoji, piše "China Daily".

Reč je o Huan Kiju, 75-godišnjem penzioneru iz grada Čangžu, iz provincije Điangsu, koji je u intervjuu za kineske medije priznao da je sam još od 1999. godine, kada mu je preminula supruga. Od tada živi sam. Iako ima nekoliko rođaka, koji ga s vremena na vreme posećuju, on sam priznaje da je umoran od života, od činjenice da se budi sam u praznoj kući. Upravo zato, konstantno se oseća očajno i depresivno.

Ono što je zanimljivo jeste da Haun ima i sina, koji živi u gradu, ali koji ne može da brine o ocu. Huan je imao i brata u Čangžuu, ali je on umro pre nekoliko godina, a ostala braća mu žive u Šandongu. Ima čak i unuku, koja je udata i suviše zaokupljena svojom porodicom pa ga retko kad posećuje.

Pre šest godina brigu o njemu je preuzela devojka Sjao Jun, ali nakon što se udala, preselila se u drugi grad. "Kada se udala, predao sam je mužu kao pravi otac, i od tada je moja kuća prazna. Osim mene, u kući nema nikog. Nekada pričam sam sa sobom, gledajući foto-albume", kaže on.

Nakon dugog razmatranja, Huan je došao na ideju da da oglas u kojem nudi svoju penziju porodici koja je voljna da ga usvoji. On dodaje da bi od jednog ovakvog sporazuma koristi imale obe strane: on bi imao društvo, a porodica bi mogla da koristi njegovu kuću i penziju (970 dolara). Ipak, Huan naglašava da će kuću nakon njegove smrti naslediti samo njegov sin.

Pored toga što želi društvo, Huan kaže da porodica koja ga "usvoji" mora da ispuni i njegovu poslednju želju - da ga sahrani pored supruge. Zapravo, već je napravio i sporazum sa pogrebnim društvom, tako da se troškovi sahrane odbijaju od njegove ušteđevine.

  • Q

    12.05.2015 19:57
    Sin ne moze da brine, ali moze da nasledi kucu :). Ovo samo pokazuje da su svi ljudi u svojoj sustini isti. Bilo Srbija ili Kina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.