VIDEO: Japanske bebe takmiče se u plakanju

Oko 100 beba u Japanu juče se takmičilo u vrištanju i plakanju tokom godišnjeg konkursa, koji se tradicionalno održava u toj zemlji koja smatra da je to dobro za zdravlje.
Oko 100 beba u Japanu juče se takmičilo u vrištanju i plakanju tokom godišnjeg konkursa, koji se tradicionalno održava u toj zemlji koja smatra da je to dobro za zdravlje.

U hramu Sensodži u Tokiju, nekoliko sumo rvača imalo je zadatak da izazove vrištanje i plač stotinak beba. Ta tradicionalna ceremonija, stara 400 godine, obično se održava u nekom hramu ali se takmičenje razlikuje po područjima u zemlji.

U nekim takmičenjima pobeđuje beba koja prva vrisne i zaplače, a u drugim ona beba koja najduže i najjače vrišti. Običaj je da jedan sumo rvač uzme bebu u ruke i blago je trese dok ne zaplače i počne da vrišti.

U Tokiju je pobedila beba koja je najjače vrištala.

Neke bebe nisu htele da zaplaču i pored pokreta sumo rvača. Tada u ring ulazi sudija s maskom đavola što izazove smeh publike a potom i bebino "vrištanje od sreće".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.