VIDEO: Ubijen Obama ili Osama?

Veliki broj svetskih medija, između ostalih i BBC i CNN, objavili su greškom da je ubijen Obama, a ne Osama.

Veliki broj svetskih medija, između ostalih i BBC i CNN, objavili su greškom da je ubijen Obama, a ne Osama.

Sličnost između imena američkog predsednika i do skoro najtraženijeg teroriste bila je problem još od 2007. godine, ali novinari do sada u istoj rečenici nisu imali prilike da pominju oba imena. Kada je Obama objavio da je ubijen Osama, to je dovelo do mnoštva gafova sa imenima, na koje nisu imune ni velike medijske kuće.

Tako je američki predsednik proglašavan mrtvim, najavljivan kao junak akcionih filmova i mešan sa čovekom za koga je naložio da bude ubijen.

Na Fox News-u, komentator je odmah uvideo svoju grešku.

Novinar radijske mreže NPR, Piter Segal, koji je čak pravio prilog o sličnosti između dva imena i danas komentarisao grešku Fox News-a, i sam je pogrešio u imenima i izvinio se na Twitteru.

U kasnim noćnim satima, nakon objavljivanja vesti, čak je i BBC napravio istu grešku.

CNN nije ubio obamu, ali je izvestio kako "nije bilo indikacija da je Obama pokušao da se preda".

Nešto kasnije u toku dana, drugom voditelju Fox News-a je promakla ista greška kao i njegovom prethodniku - proglasio je Obamu mrtvim, ali ga je koleginica brzo ispravila.

Grešaka je bilo i na ovom portalu, poput naslova "Obama bačen u more", ali su brzo ispravljene zahvaljujući intervenciji posetilaca sajta.

  • vanga

    03.05.2011 09:31
    "Što je babi milo ,to joj se i snilo"
    Lepo kaže naš narod.
  • i

    03.05.2011 09:05
    niko nije dobio otkaz za tipfeller
  • ДРАГАН

    03.05.2011 05:42
    ИСТО МИ ЈЕ
    Није ми битно, могао је и БУШ ти кажем, а драго би ми боло и да је онај што је ударао у КЛИН и давао ТОН из овалне собе и то за мостове и ТВ Нови Сад и много тога. Амери кажу да је правда достижна. Када ћу се и ја радовати тој достижној правди, за мостове за ТВ Нови Сад, децу ... Скелу нећу никада моћи да заборавим. Правдо, да ли те име?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.