FOTO: Otvoren prvi Barbi restoran na Tajvanu

Sa roze sofama, stolovima u obliku cipela sa štiklom i stolicama ukrašenim baletskih haljinicama, na Tajvanu je nedavno otvoren prvi restoran čija je tema Barbika.
Sa roze sofama, stolovima u obliku cipela sa štiklom i stolicama ukrašenim baletskih haljinicama, na Tajvanu je nedavno otvoren prvi restoran čija je tema Barbika.

Američki prozivođač igračaka "Matel" dao je dozvolu tajvanskoj restorantskoj grupi "Sinlaku" da otvori Barbi kafe u nadi da će novi restoran u poslovnom kraju Tajpeja promoći u promovisanju Barbike kao modne marke.

"Izabrali smo Tajvan jer su tematski restorani ovde veoma popularni. Uvereni smo da će Barbi kafe dobro promovisati našu marku", rekla je menadžerka u "Matelu" zadužena za Aziju Igi Jip.

Osim lutaka, "Matel" proizvodi i odeću, aksesoare i nameštaj a neki od njihovih proizvoda dostupni su i u kafeu, rekla je Igi Jip. Tako se kompanija "Matel" nada da će restoran privući ljubitelje Barbike iz Kine, Hong Konga i Japana odakle na Tajvan dolazi i najveći broj turista.

Za Džesiku Ho i njenu petogodišnju ćerku, restoran u Tajpeju je apsolutni hit. "I moja ćerka i ja volimo Barbiku a ovo je tako slatko mesto i ostvarenje sna. Dovešću je ovde da proslavi rođendan", rekla je.

Tajvan ima dugu istoriju sa Barbikom koja se jedno vreme tu proizvodila pre nego što je krajem osamdesetih godina prošlog veka "Matel" proizvodnju prebacio u Kinu kako bi smanjili troškove.

Konceptualna Barbi radnja otvorena je u Kini 2009. na pedeseti rođendan lutke ali je zatvorena dve godine kasnije zbog slabih poslovnih rezultata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.