Zaustavili vozove jer je starica ušla u pogrešan

Francuska nacionalna železnica (SNCF) je zaustavila dva voza velike brzine da bi pomogla starijoj putnici koja je ušla u pogrešan voz.
Francuska nacionalna železnica (SNCF) je zaustavila dva voza velike brzine da bi pomogla starijoj putnici koja je ušla u pogrešan voz.

Voz je krenuo iz železničke stanice "Istok" u Parizu prema gradu Nansiju i u jednom trenutku starica, koja se zapravo uputila prema mestu Remsu, shvatila je da je ušla u pogrešan voz.

Kada je shvatila grešku, starici koja nije naviknuta da putuje po Francuskoj, navrle su suze na oči. Ona je poverila svom susedu u vozu da će stići u Nansi u 22 časa i 50 minuta i da ne zna kuda da ide.

On joj je, ne znajući šta da kaže, predložio da razgovara sa kontrolorima. Kontrolori su onda objasnili problem regulatoru vozova koji je 45 sekundi kasnije rešio problem.

Organizovano je da se voz velike brzine u kome se nalazila starica zaustavi na stanici udaljenoj oko 10 kilometara od stanice u Remsu, a da se i drugi voz, koji je krenuo 15 minuta kasnije sa stanice "Istok" u Parizu i uputio se ka Remsu, takođe zaustavi vanredno na istoj stanici u blizini Remsa i pokupi staricu.

Putnica se odmah oraspoložila, dok je njen sused u vozu izjavio da nikada ne bi pomislio da SNCF može da bude tako fleksibilan.

  • 11.05.2013 05:46
    brzina
    Ko im je kriv,iz naseg voza mozes izaci kad god hoces i uci gde hoces s obzirom da im je prosecna brzina prema nedavno objavljenim podacima oko 35 km na sat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.