Obrok mogu da otplate radom u restoranu

Jedan restoran u Španiji ponudio je svojim gostima mogućnost da obrok, umesto novcem, plate jednosatnim radom.
Jedan restoran u Španiji ponudio je svojim gostima mogućnost da obrok, umesto novcem, plate jednosatnim radom.

"Ovu inicijativu pokrenule su gradske vlasti grada Terasa u Kataloniji i 30 lokalnih dobrotvornih udruženja sa ciljem da pomognu ljudima u nevolji u vreme recesije", rekao je Ksavijer Kasas, upravnik restorana koji učestvuje u ovom projektu.

Prema njegovim rečima, narodne kuhinje moraju da igraju socijalnu ulogu, ali je ovaj plan sa restoranima drugačiji - cilj je da se ljudima vrati samoupouzdanje i samopoštovanje.

Gosti bi bili posluženi i oni bi ili platili račun ili bi sat vremena posvetili čišćenju, serviranju, pranju suđa ili posluživanju.

Gost restorana Hulija Gonzales rekla je da je ideja fantastična.

"Svi smo zajedno u ovo teško vreme i međusobno se ohrabrujemo. To je jedinstvena prilika", rekla je Gonzalesova, dodajući da je ovo jedan od načina borbe protiv krize u Španiji i pružanja pomoći nezaposlenim Špancima.

  • 21.05.2013 19:14
    Higijena na nivou. Tođe tuberan i za sat vremena zarazi celu kuhinju i ko zna koliko gostiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.