VIDEO, FOTO: Skočio padobranom i u skoku lomio daske karate udarcima

Neustrašivi padobranac ušao je u istoriju nakon što je skočio sa visine od gotovo pet kilometara, a onda karate udarcima slomio 12 dasaka u svom letu ka zemlji.
Neustrašivi padobranac ušao je u istoriju nakon što je skočio sa visine od gotovo pet kilometara, a onda karate udarcima slomio 12 dasaka u svom letu ka zemlji.

Erni Tores, instruktor padobranstva u američkoj mornarici i majstor karatea, skočio je sa visine na kojoj mu je bila potrebna maska sa kiseonikom. Svoj podvig izveo je za 70 sekundi slobodnog pada.

"To je bio jedan od najvećih udara adrenalina u mom životu. Kao da iskakanje iz aviona i let ka zemlji nisu bili dovoljni, pomislio sam da ubacim malo karatea u to i usput oborim svetski rekord. Skočio sam sa visine od gotovo pet kilometara, a padobran sam otvorio negde iznad jednog kilometra. To mi je dalo 70 sekundi slobodnog pada. Možda izgleda dugo, ali zaista nije kada pokušavate da oborite svetski rekord", rekao je Tores.

Tores navodi kako je na ideju o obaranju ovog rekorda došao nakon što je video snimak prethodnog rekordera, glumca i majstora mešovitih borilačkih veština, Džejsona Dejvida Franka.

  • sax

    30.05.2013 13:20
    kakva glupost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti