Nova naslovnica "Rolingstona" izazvala buru

Odluka američkog muzičkog magazina "Rolingston" da na naslovnoj strani svog avgustovskog broja objavi fotografiju Džohara Carnajeva, 19-godišnjeg mladića osumnjičenog za bombaški napad tokom bostonskog maratona, izazvala je burne reakcije na internetu i medijima.
Odluka američkog muzičkog magazina "Rolingston" da na naslovnoj strani svog avgustovskog broja objavi fotografiju Džohara Carnajeva, 19-godišnjeg mladića osumnjičenog za bombaški napad tokom bostonskog maratona, izazvala je burne reakcije na internetu i medijima.

Na hiljade ljudi izrazilo je svoje negodovanje na društevnim mrežama, nazivajući ovu odluku "odvratnom".

Fotografiju, koju je Carnajev sam postavio na internetu, prethodno je na svojoj naslovnici objavio i "Njujork tajms". Mnogi su potez "Rolingtsona", koji obično objavljuje slike poznatih glumaca i muzičara, ocenili kao pokušaj da se bombaš prikaže kao zvezda.

Većina je izjavila da ih fotografija Carnajeva podesća na staru naslovnicu časopisa sa pevačem grupe "Dors", Džimom Morisonom. Pevačica Pink je putem "Tvitera" prenela poruku jednog radio voditelja koji je napisao "Užasan, neukusan, glup izbor Rolinstona".

Bostonska pank grupa Dropkik Marfis, koja je nedavno poklonila 300.000 dolara žrtvama bombaškog napada, izjavila je da uredništvo magazina "treba da se stidi" i da je "umesto Carnajeva trebalo da objavi fotografiju neke od žrtava".

"Rolingstonu" ovo nije prvi put da provocira čitalačku publiku. Slične reakcije izazvao je i 1970. godine kada je objavio fotografiju masovnog ubice Čarlsa Mensona.

U bombaškom napadu 15. aprila u Bostonu poginulo je troje, a ranjeno više od 260 ljudi. U napadu je učestvovao i stariji brat Džohara Carnaeva, Tamerlan Carnaev, koji je ubijen u okršaju sa policijom.

To je bio najteži teroristički napad na američkom tlu od 11. septembra 2001.

  • Reno

    17.07.2013 20:02
    Dobar marketing!
  • 17.07.2013 19:31
    Na Zapadu je sve oko izgleda , mozes biti , droger ili ubica al ako oni kazu da imas "cool look " mozes uspeti u zivotu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.