Ovca prešla 35 km da se vrati kući

Kada je Dragan Gajić prodao ovcu po imenu Cucla, ni sanjao nije da će je opet videti, posebno ne uredno "postrojenu" sa ostalim ovcama kako čeka ispred tora. Cucla je prevalila 35 kilometara da se vrati kući.
Kada je Dragan Gajić prodao ovcu po imenu Cucla, ni sanjao nije da će je opet videti, posebno ne uredno "postrojenu" sa ostalim ovcama kako čeka ispred tora. Cucla je prevalila 35 kilometara da se vrati kući.

"Prodao sam ovcu u četvrtak uveče. Ja sam iz sela Kavadar, a Cucla, kako smo je zvali, jer smo je kao jagnje hranili veštačkim mlekom, prodata je u selu Poljna", rekao je za alo.rs gazda Gajić.

"Mislio sam - to je to. Kad prođe jedan dan, zove mene čovek, kaže - pobegla ovca. 'Kako, bre, pobegla', pitam ja njega, to je ovca nije mačka", šokiran je bio Gajić.

Gajić se sve vreme čuo sa novim vlasnikom. Odasvud su javljali da je vide kako "paradira" pored puta. Cela tri dana hrabra ovca "šipčila" je do svoje kuće. Potpuno šokiran, Gajić je jedno jutro zatekao prodatu ovcu kako uredno čeka gazdu ispred svog tora.

"Nisam mogao da verujem. Otišla je u drugo selo 35 kilometara udaljeno kamionom i to sa spuštenom ciradom. Pojma nemam kako je našla put. Ljudi moji, to je ovca nije pas", zbunjen je domaćin.

Ipak, odvažna Cucla našla je svoj put i odatle - ne mrda.

"Sada kada se vratila odlučili smo - više je ne prodajemo", kroz smeh tvrdi Gajić koji je ipak nekako ponosan što je životinja prevalila toliki put samo da bi se vratila do njegove kuće.

  • Deran ®

    24.07.2013 12:43
    E to se zove - imati i ovce i novce
  • Ovca Cuclašica

    24.07.2013 10:39
    vuna kićo
    Character problem. empty comment
  • 24.07.2013 10:28
    Pa sad neka neko kaže da je ovca glupa životinja. A ima i basna o ovci koja je nadmudrila vuka. Direktan "govor" ću preneti onako kako je u originalu .
    -Dođe gladan vuk do stada ovaca koje se okupljalo za počinak. Vuk priđe najbližoj ovci s kraja stada i reče joj da će je pojesti. A ovca mu kaže:- nemoj me sada pojesti, vidi kako sam mršava, nego dođi za nekoliko dana, ja ću puno jesti pa ću se malo ugojiti, pa ćeš tako imati šta da pojedeš.
    Vuk se složi i pita je za ime, jer kako da je prepozna kad su sve iste. Ovca mu reče:-zovem se Patila.
    Prođe nekoliko dana i vuk dođe u toku noći po svoju večeru. On vikne:-Oj Patila, Patila, gde si!
    A ovca se javi iz sredine stada:-ovde sam, a da nijesam patila ne bih se u srijedu spratila(sakrila).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti