Voša u finišu do pobede protiv Partizana na "Karađorđu"

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u sedmom kolu Superlige na stadionu "Karađorđe" Partizan rezultatom 2:1.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su u sedmom kolu Superlige na stadionu "Karađorđe" Partizan rezultatom 2:1.

Strelci su bili Petar Škuletić u 73. za Vojvodinu i Nemanja Kojić u 76. minutu za aktuelnog šampiona, Partizan. Pobedu Novosađanima doneo je autogolom u 87. minutu Marko Živković.

Vojvodina je bolje otvorila utakmicu, imala je blagu inicijativu, ali nije uspevala  konkretnije da zapreti Partizanu. U početnom delu utakmice svoje šuteve oprobali su Vranješ i Škuletić, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

Partizan se sredinom prvog poluvremena oslobodio pritiska, pa je u 24. minutu, Kojić imao prvu šansu, kada je njegov udarac zaustavio Delač. Ubrzo nakon te prilike, usledila je najbolja šansa Partizana u prvom poluvremenu. Ilić je uposlio Jojića, u isto vreme Delač se okliznuo, međutim Jojićev lob sa 20 metara otišao je daleko iznad prečke. Do poluvremena, crno-beli su više napadali, ali nisu stvorili stoprocentnu šansu za gol.

Drugo poluvreme, Vojvodina je zaigrala mnogo bolje. Agresivniji su bili na sredini terena i nametnuli svoju igru. Već u 46. minutu Jagoš Vuković je odlično skočio posle kornera i poslao loptu za malo iznad gola.

Ređali su se korneri pred golom Stojkovića, koji je u tim trenucima branio odlično, a posebno se istakao kada je odbranio udarac Trajkovića, koji je glavom šutirao iz neposredne blizine. Potom je Vranješ šutirao sa 30 metara, ali je golman gostiju vrhovima prstiju zakačio tu loptu, i poslao je u korner.

Vojvodina je nastavila sa dobrim napadima, a onda posle još jednog kornera došla u vođstvo. U 73. minutu, Škuletić je skočio posle centašuta Vranješa, i sa pet metara glavom smestio loptu u nebranjen ugao Stojkovićevog gola.

Trener Beograđana, Vuk Rašović, ubrzo je u igru ubacio i drugog napadača. Umesto Ilića ušao je Fofana, a minut kasnije Partizan je došao do izjednačenja. Jojić je proigrao Kojića, koji je šutirao po zemlji, a Delač koji je zakačio tu loptu, nije ipak sprečio da ona završi u golu.

I pored primljenog gola, Vojvodina se nije obeshrabrila, nastavila je da napada, a u 88. minutu borbenost se isplatila. Enver Alivodić je probio po desnoj strani, oštro centrirao na peterac, a lopta je odskočila, pogodila beka Partizana Živkovića, i završila u donjem uglu Stojkovićevog gola.

Partizan je u nadoknadi imao veliku priliku, ali je šut Markovića, na sreću Novosađana završio na prečki.

Nakon sedam odigranih mečeva, Parizan se nalazi na čelu tabele sa 16 bodova, dok su Novosađani ovom pobedom izbili na četvrto mesto sa četiri boda zaostatka i utakmicom manje.

Vojvodina je nakon ovog kola jedina neporažena ekipa u domaćem prvenstvu, budući da je u ovom kolu poraz doživeo i Čukarički od kojeg je bio bolji Napredak iz Kruševca.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati:

Vojvodina će narednu prvenstvenu utakmicu odigrati već u sredu protiv Radničkog iz Niša. U pitanju je utakmica šestog kola koja nije odigrana jer je na stadionu Čair prošle nedelje održana katolička misa povodom jubileja - 17 vekova od donošenja Milanskog edikta. (Nikola Marković)

  • 01.10.2013 09:59
    fcv ns 1914
    @laži&videotrake - @ALUMNI

    Haha vise vise sa sve zastavama na istoku s leva na desno: Ratkovo, Vranje, Loznica, Obrenovac, Sabac, Krusevac, Kac, Kovic...i onda oni pricaju o tome kako je nesto provincije odraz, smehoteka. A na zapadu MUK, tj bili ste u rezervatu jugojugozapada a nasu decu biji bez razloga i izbacuju sa stadiona, bruka. Fudbal 31.godinu pre vas. Aj za Zagreb...
  • 01.10.2013 09:55
    Haha koga je bilo VISE sa sve zastavama na istoku s leva na desno redom: Ratkovo, Vranje, Loznica, Obrenovac, Pirot, Krusevac, Kac, Kovin..haha! A na zapadu ste bilu u reyervatu jugojugozapada pa policija BEZ RAZLOGA mlati i izbacuje Novosadsku decu sa stadiona.Fudbal 31 godina pre vas! Aj sad put Zagreba...
  • paolo

    30.09.2013 16:37
    ..
    Samo da podsetimo- prvi igraci partizana su nastupali za ustasku reprezentaciju za vreme njenog postojanja. To je fakat. Pokojni predsenik NI JEDNOG igraca nije dao u Bg, to je fakat a ko igra ili ne nije stvar juce ponizenh simpatizera kluba bezbednosnih struktura. Da rezimiramo- FKV je stvar kucnog vaspitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.