Samo 50 korisnika ateljea dostavilo papire

Većina sadašnjih korisnika ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi moraće da se iseli, jer je samo 50 korisnika dostavilo gradskoj upravi dokumentaciju preko koje bi trebalo da se utvrdi po kom osnovu koriste ove prostore.

Većina sadašnjih korisnika ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi moraće da se iseli, jer je samo 50 korisnika dostavilo gradskoj upravi dokumentaciju preko koje bi trebalo da se utvrdi po kom osnovu koriste ove prostore.

U Gradskom veću kažu da to što neko nije dostavio papire, ne znači da nema osnova za nastavak zakupa ateljea, jer je moguće da su tokom godina zagubili dokumentaciju.

Ovi prostori su poslednji put dodeljeni novosadskim umetnicima pre dvadeset godina. Od tad je značajan broj umetnika preminuo, tako da sada te prostore koriste njihove porodice, a mnogi su ateljee adaptirali u kafiće i iznajmljuju ih za rođendanske žurke i svadbe, čime ostvaruju profit.

Uskoro bi trebalo da dođe i do dogovora Grada i "Poslovnog prostora" oko visine zakupa za nove korisnike ateljea, piše Blic.

  • nena

    16.03.2010 06:14
    Kada bi Grad stvarno vodio racuna o Tvrdjavi,i gradu Novom Sadu tada, bi ateljei trebali da budu izdati u zakup slikarima, vajarima, i to po realnom iznosu zakupa jer ovakva umetnost kod nas nema prodju.Oni koji imaju dovoljno novaca ti nemaju afiniteta za tu vrstu umetnosti a oni koji bi i kupili po neko delo nemaju dovoljno sredstava
  • Gajo

    14.03.2010 22:10
    Čuj, zagubili dokumentaciju?!
    ...ovakav eufemizam za bespravno zauzimanje JAVNOG prostora (ateljea) na Tvrđavi je genijalan! Svaka čast novinaru!
    Budući da nas vest tera da čitamo između redova ja sam pročitao sledeće: 1. mali je procenat onih koji imaju validne papire, 2. svi znamo da je većina ateljea otkupljivana ili nasleđena kao neka dedovina 3. Bursać neće/ne sme da se upusti u avanturu stvarnog uvida u stanje na Tvrđavi (kao i u kulturi Novog Sada uopšte), 4. ovo je još jedna fatamorgana aktuelne gradske vlasti kako ona sređuje stanje (a ima i "pravi" alibi - žurke i svadbe)... Uostalom, da ja proverim gde je moja dokumentacija! Da je nisam zagubio tokom godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti