Aplikacije olakšavaju život Novosađanima

Novosađani sve češće koriste aplikacije na svojim "smartfonovima" kako bi platili parking, naručili hranu ili proverili stanje u saobraćaju.
Novosađani sve češće koriste aplikacije na svojim "smartfonovima" kako bi platili parking, naručili hranu ili proverili stanje u saobraćaju.

Najpopularnija aplikacija je vodič za gradski prevoz "Bus NS", koju su dizajnirali studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Duška Miloradović i Miljan Milinković. Osim ove aplikacije, Novosađani često koriste i "Start-stop" koji omogućava plaćanje parkinga postpejdom, dok se posetioci odlučuju za zvaničnu aplikaciju Grada pod nazivom "Novi Sad City guide" na kom je mapa sa najboljim hotelima i restoranima.

Na sajtu "Google play" nalazi se aplikacija "NS saobraćaj", koja pokazuje stanje na gradskim ulicama, dok su dragocene i aplikacije "Parking manijak" za plaćanje parkiranja, kao i donesi.com, preko kog građani mogu da naruče hranu iz više novosadskih restorana.

Kako za Blic kaže IT stručnjak Goran Andrić, android aplikacija će biti sve više, jer je taj trend vrtoglavo raste u svetu. Prema njegovim rečima, u razvijenim zemljama čak oko 36 odsto stanovništva koristi "pametne" telefone, pa se programerske kompanije utrkuju u izradi aplikacija koje će olakšati život korisnika.

  • daxx

    12.08.2012 11:54
    da samo što je gprs skup neviđeno,jedan mb je mislim 60 dinara što je u rangu jedne sličice
  • Misha

    12.08.2012 11:46
    super preporuke
    Ee! Kako placate apps za Android i iOS, i placanja unutar apps ? Karticom? Jel radi PayPal? Ili kako?
  • Boki NS

    12.08.2012 08:16
    Uh, puno mi je lakše!
    Uzmem moj smartfon i odma' imam para,posla, računi su manji, vekna ima 600gr, nema rupa, na pijaci tačno mere, na šalterima ljubazni,panduri uhapse ćomane, ne kradu šahtove, GSP ne "lomi" trase na 2 linije da bi 2 puta naplatili, Pavličić se ponaša kao novosađanin, prozori su od marmelade, ma sve mi je daleko, daleko lakše i lepše sa mojim smartfonom u NS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti