Mesto u vrtićima samo za decu sa oba zaposlena roditelja

Trenutno se na listi čekanja za vrtiće nalazi blizu 1.600 mališana, od kojih je njih 980 kojima oba roditelja rade.
Trenutno se na listi čekanja za vrtiće nalazi blizu 1.600 mališana, od kojih je njih 980 kojima oba roditelja rade.

Kako za 021 kaže vršilac dužnosti direktora Predškolske ustanove Dragan Milošević, u narednom periodu je moguće proširenje grupa kako bi ta deca bila upisana, dok će deca čiji je samo jedan roditelj zaposlen morati da sačekaju neku drugu priliku.

"Nama je trenutno prioritet da povećamo grupe za 10 ili 20 odsto tamo gde ima mogućnosti, kako bismo uspeli da upišemo decu čiji roditelji ostvaruju 40 ili više bodova. To nažalost obuhvata samo decu čija oba roditelja rade, jer u narednom periodu nećemo moći da izađemo u susret porodicama u kojima jedan roditelj ne radi, ali se nadam da će oni to razumeti", kaže Milošević za Novosadski informativni portal.

Kako 021 saznaje, narednim rebalansom gradskog budžeta biće obezbeđena sredstva za završetak izgradnje vrtića u Radničkoj ulici, koji će moći da primi 460 mališana i značajno će rasteretiti liste čekanja. Prva faza radova je završena i očekivalo se da vrtić proradi od septembra, međutim, izborne zavrzlame su onemogućile prebacivanje sredstava i zapečatile izgradnju ove ustanove do narednog rebalansa budžeta, pa će vrtić prvu decu početi da prima tek u drugom polugodištu. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 28.08.2012 14:25
    mnogo ste dosadni
    nema mesta i tacka
    i dovidjenja
    dokle vise deca da trpe,da provode dan u ne uslovima
    niko nije duzan vama mesta da obezbedjuje
    da stu ljudi normalni i upisuju decu kad stvarno imaju potrebe za vrticem sve ovo se ne bi desavalo,nije vam kriiva ustanova nego vi roditelji
  • a kako dokazati

    20.08.2012 12:14
    da radim
    A kako ja da im dokažem da radim kad sam na onom čuvenom "Birou", a (na crno, naravno) radim puno radno vreme u dve smene????? Šta mi da radimo sa decom????? Od čega da platim privatne vrtiće, guvernante i ......
  • Mama

    19.08.2012 14:19
    plati pa se klati...
    Nazalost,
    platite, pa ce vam dete biti upisano...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti