O "autonomističkom frontu" nakon godišnjih odmora

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov najavio je mogućnost formiranja bloka stranka koje bi se kroz "autonomistički front" zalagale za veću autonomiju te pokrajine.
Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov najavio je mogućnost formiranja bloka stranka koje bi se kroz "autonomistički front" zalagale za veću autonomiju te pokrajine.

Vrebalov, jedan od čelnika Liberalno-demokratske partije u pokrajini, rekao je da bi taj blok, pored LDP-a, činili Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a da bi je verovatno podržao Savez vojvođanskih Mađara. "Vojvodina je uvek bila dobar đak, čak i vukovac, ali za to nikada nije adekvatno nagrađena", rekao je Vrebalov za Televizju B92.

On kaže da je došlo vreme za formiranje fronta, koji je nazvao autonomističkim, i naveo da će taj front "najbolje zastupati Vojvođane u odnosu na potpuno drugačiji raspored snaga u republičkom parlamentu".

Formalni razgovori na tu temu, kako je rekao, biće mogući tek kada se s godišnjih odmora vrate predsednik Vlade Vojvodine i funkcioner DS Bojan Pajtić i predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor.

Iako još nema zvaničnih razgovora o tome, ovu ideju je načelno prihvatila Liga socijaldemokrata Vojvodine, a funkcioner te stranke Aleksandra Jerkov kaže da je formiranje tog fronta dobra ideja za nastup Vojvodine u Skupštini Srbije.

Pastor, koje je na godišnjem odmoru, rekao je za B92 da mu je ova ideja poznata i da će u drugoj polovini avgusta biti više reči o takozvanom "autonomističkom frontu".

  • Juzni Telep

    16.08.2012 10:13
    @Telep
    Slusaj ovamo, fasirani patrioto: Nije pitanje ko je kojeg porekla, vec ko je kakvog mentaliteta. Ako je vas mentalitet jos uvek u ratu 90ih, onda idite u RSK, jer ce te se tamo uklopiti. Nego nije vam dosta jedna RSK, pa ster hteli i ovde da napravite drugu. I pre nego sto me optuzis buraz, da znas da sam Srbin. 20 godina ovde prave pizdarije i jos uvek niti zele da se upristoje niti zele nas da ostave na miru. E pa ne moze tako!
  • Паприкаш

    15.08.2012 07:33
    Коначно, фашизам по ЕУ стандардима.
  • ...mlada vojvodjanka...

    14.08.2012 21:21
    Hm jel ce konacno odregaovati od nadleznih na ovaj otvoreni separatizan podrzan javno i od strane canka
    ne moze on to da sakrije , koliko god glumio izbija iz njega

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti